Soft up!



Har ridit med mina stigbyglar för första gången nu, och jag är sååå nöjd! Kan verkligen säga att jag tycker om dem redan, efter att bara ha ridit med dem 1 gång!

Man kände verkligen att de var bra för knäna, kände faktiskt stor skillnad mot vanliga. Jag tycker ju inte om sprengers ledade stigbyglar för jag tycker att dem sviktar för mycket så att de blir en ojämn balans i dem, avskyr att rida i de faktiskt. Och de vanliga stigbyglarna sviktar ju inte över huvudtaget så då får jag skit ont i mitt ena knä ibland. Men här var en perfekt blandning, verkligen! Såå glad över att dem funkade så bra som de gjorde!

Vissa tycker att dem är snygga och vissa tycker dem är fula. Väldigt speciella. I början tyckte jag inte om de särskilt mycket, men nu faller dem mig faktiskt i smaken. Antar att man var väll tvungen att vänja sig vid hur dem såg ut.

Jag köpte iaf ett par röd/vita och de matchar väldigt snyggt till min röda kavaj!


Träning

Blev dressyrträning på Chino idag efter lunchen, och jääävlar vilket dåligt underlag de har lagt i ridhuset asså. Fan helt sjukt. Underlaget är ju fan de viktigaste på hela stället ju.. Kommer inte rida mycket där inne innan de har fixat till det asså.

Chino kändes bra, eller i början kändes det bara blä för jag var helt okoncentrerad och han var massa stark och sånt men i galoppen och därefter så kändes det bra igen! Red mycket mjuk&lösgörande bara typ. Ställde dem lite åt båda håll och någon bakdelsvändning. Red också en del övergångar skritt - galopp och halt - skritt. Inga svårigheter men det är ju bra att rida igenom dem ordentligt bara någon gång då och då.

Därefter så vägde jag & nathis våra hästar. Chino vägde 540, trodde han skulle väga typ 600 någonting men tydligen inte, haha! Skrittade ut slingan sen med nathalie så vi red kanske 1 timme och 40 minuter idag. De tyckte nog att det var ganska skönt att komma ut och skritta lite på fast underlag efter att ha varit där inne i helvetes underlaget.

 

 

Godmorgon


Har varit vaken ett tag nu och ska snart göra mig i ordning för de är ju skola idag... Mindre kul men det är ju ett måste. Vi har iaf bara mentor och ridning idag. Hade tänkt rida min egen häst i skolan för har ganska ont i mitt knä så är nog inte så bra att jag rider två hästar idag.


Godmorgon


Har varit vaken ett tag nu och ska snart göra mig i ordning för de är ju skola idag... Mindre kul men det är ju ett måste. Vi har iaf bara mentor och ridning idag. Hade tänkt rida min egen häst i skolan för har ganska ont i mitt knä så är nog inte så bra att jag rider två hästar idag.


Shopping

Blev en del shopping i göteborg! Alltid kul, men i år blev man faktiskt lite besviken på mässan asså. Inte särskilt roliga grejjer, men hittade en del ändå! Köpte typ detta:

* Christina Sport set - Vitt, guldigt & brunt! Sjukt snyggt.
* Gel Padd
* Fårskinnspadd
* Scourier bett
* Soft up stigbyglar röd&vit
* Stigläder
* Beställde en Ordo Equester Fälttävlans sadel :D

    

Tillbaka i halmstad

Då var jag tillbaka i halmstad efter en underbar helg hos Nathalie! Har haft väldigt kul och långa dagar! haha.
Sjukt segt med skola imorgon men så är det ju tyvärr..

Var på kungsmässan hela dagen i fredags med nathalie och köpte ett par skor där.

Sen på lördag var jag&nathalie och hennes föräldrar på Göteborg horse show hela dagen! Tror vi var där från 9 till 22.30 typ :p

Och så idag så kom mina föräldrar och hämta mig hos Nathalie så gick vi på mässan hela dagen på Göteborg horse show. Så nu är man ju ganska trött i fötterna haha!


Jag & min ponny Jannie på ngn dressyrträning :)

Göteborg

Hann inte med något mer inlägg igår, var uppe redan vid 04:30 imorse och 05:50 var jag på väg till halmstad. Efter att ha varit lite vilse inne i halmstad hittade jag äntligen stationen och nu är jag i göteborg! Ska bli riktigt kul i helgen!

orkar inte

Kan ju inte direkt säga att jag har kommit någonstans med min packning, och jag har verkligen ingen ork att fortsätta!! Men det måste ju göras. Och tiden bara försvinner. Ska snart till hästarna, har kvällsfodring lite senare så går typ dit vid 6 så har jag lagom med tid på mig att rida och fixa!

Tror jag lägger ett inlägg lite senare ikv om mina tankar ang. ponnymätning :)


CP DJUR

Vad är det för fel på pepino?
 

Packa

Har snackat lite med nathis om imorgon. Ifall jag inte får skjuts upp så ska jag antagligen ta bussen från skolan vi 05:55 och därefetr tåget 07:02 och är slutligen i göteborg vid 07:57. Haha, blir väldigt tidigt i sådana fall. Men det blir nog bra.

Så nu har jag försökt packa i typ 2-3 timmar. Men jag kan verkligen inte packa. För det första har jag ingen aning om vad jag ska ha med mig, och när jag väl börjar packa så blir det alltid så mycket. För tänk ifall jag behöver det här, och kanske den tröjan också, och den, och den kanske jag känner för att ha någon dag? Kan mycket väl sluta med att jag typ packar ner 8 tröjor och 4 par byxor om jag ska vara iväg i 2 dagar. Det är verkligen ingen omöjlighet. Nathalie vet.

Frågade Nathis vad jag skulle ta med mig och fick svaret ; Du ska ta med LITE kläder ;). Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska ta med. Väska och plånbok är det jag har kommit på än så länge. Så får väll sätta lite fart nu!

Och just när jag skriver detta så ringer lilla nathalie till mig och säger att jag inte ska packa så mkt haha ;)



Drar mig snart uppåt till min lilla flicka igen <3


Min utrustning vid tävling

När det är tävling så är det ju massvis med saker som ska med, speciellt för mig som tävlar fälttävlan. Där är det ju 3 olika discipliner och inte bara en! Hade tänkt visa er vad jag tar med mig under en fälttävlan.

TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak :
3 st, ett vitt dressyrshabrak från Cristina sport, och sen 2 olika set från Cristina sport. Brukar ha grått&beiget i terrängen.
Luva: 2 st, ett till vardera schabrak i hoppningen och terrängen.
Boots: 2 par. Vita eskadron i hoppningen och svarta terrängboots i terrängen.
Lindor: Svarta eller blå schokemöhle, har de bara när jag rider fram till dressyren.
Transportskydd: Pessoa eller ett par på C,  vet vad de är för märke egentligen men kommer inte på de.
Benskydd: 2 par ( bak + fram = 1 par) Brukar ha whitaker benskydd i hoppningen och sen news terräng skydd i terrängen.
Sadel: Crown Jessica dressyr sadel & Stübben Edelweis NT deluxe. Ska och prova ut en terrängsadel nu när dem har fått hem whitakers terrängsadel.
Träns och bett: 4 st. Ett dressyrträns från henri de rivel med vanligt tredelat sprenger bett, Dyon träns med mini-pelham i hoppningen, Dyon träns med Nathe F-bett i terrängen, Whitaker träns med hackamore för att ha om man ska leda honom bara eller någonting. Fast besiktigar alltid med bett för han har en förmåga att vilja visa upp sig väldigt mycket och länga på steget och dra iväg annars haha.
Täcke: 4 st. Ett fleece, ett stall, ett power cooler och så ett regntäcke.
Ridtäcke: Även om de kanske inte är kallt så har jag alltid med det ifall de skulle börja regna eller något.
Grimma: 2 st. En brun och en svart lädergrimma.
Extra tyglar: Tar alltid med mig ett par extra tyglar ifall några skulle gå i sönder-
Martingal: 2 st. En vanlig till hoppningen och en 5-punkts i terrängen.
Sadelgjord: 2 st. En dressyrgjord och en magplatta.
Borstar:
Brukar alltid borsta av honom efter dressyren och hoppningen och innan terrängen.
Puts medel: har alltid med en del av sprengers putsmedel.
Spray & första hjälpen:
Ett måste är att ALLTID ha med flugspray. Sedan förstahjälpen väska hänger alltid i vår transport.
Gummiband: Extra gummiband för det är alltid något gummiband som går i sönder i och med att han ändå har knopparna i 2 dagar minst.
Kyllera: I och med att man rider i så högt tempo och utsätter hästen för mycket belastning i terrängen blir senorna väldigt varma så det är fruktansvärt viktigt att kyla ner senorna DIREKT när man kommer in i mål.
Liniment: Sätter på det sen efter att jag har haft på och sköljt av kyl-leran.
Back on track: Står han alltid med under natten och efter dressyr och hoppning.
Broddset: Nästan de viktigaste av allt, glömmer man det är man körd. Haha nej det är alltid så trevligt folk som är ute på fälttävlan så man kan alltid få låna, men det är ju oerhört viktigt att ha med sig.



Egen utrustning

Ridbyxor:
2 par, ett par whitaker och ett par domani.
Hårnät: Man ska faktiskt se så prydlig ut som de bara går i dressyren!
Tröja:  I terrängen rider man ju inte med skjorta utan man rider med tröja och det är ju dessutom tillåtet att rida med tröjor som har kortarm där. Brukar ha en grå piké från equiline.
Skjorta: Cristrina sport eller animo.
Kavaj/Jacka: 2 st. I dressyren - svart pikeur. I hoppningen röd equiline x-cool eller kritstrecksrandig.
Hjälm : 3 st. I dressyren har jag ridit med en vanlig gpa, hoppningen brukar jag ha gpa speed air och i terrängen den nyaste modellen av whitaker hjälmarna. Ska dock ha en fälttävlanshjälm de här året som är silvrig och svart för att matcha min terrängoutfit.
Spö: 2 st. Ett dressyrspö vid framridning och sedan ett hoppspö vid terräng och hoppning. Även om det inte behövs så är det viktigt att ha, speciellt i terrängen där man måste handla snabbt.
Vantar/Handskar: Roeckl.
Stövlar: 2-3 st. I dressyren har jag tidigare ridit med svarta alex's boots eller bruna pioneer, men köper antagligen ett par svarta parlanti stövlar i helgen så då blir det dem jag rider med. Hoppningen och terrängen rider jag antingen i parlanti eller falsterbo gtx tretorn stövlar.
Ridstrumpor: svarta domani eller kl.
Sporrar: - Whitaker hjulsporrar- de mildaste och bästa!
Väst: Blå eller brun racesafe beroeende på vad jag har på mig.
Nummerlapp: 2 st, en stor terräng nummerlapp som jag har på mig och en liten vanlig på hästen.
Medical card: Ett kort man har på armen som visar den man ska kontakta vid värre fall, om man har råkat ut för något värre fall innan, om man har några besvär så som diabetes osv, och ifall man accepterar blodtransfusion vid allvarligare fall. Kan kanske låta avskräckande för vissa haha :)

Övrigt

Sedan så brukar vi ju alltid stanna över på ställena eftersom vi ofta får åka långt för att komma till tävlingar så då behöver vi ju mer saker med.

Kraft foder : Brukar bara ta med sweet feed och proteinfoder när vi åker.
Grovfoder : Hösilage, de brukar finnas att köpa på tävlingsplatsen annars men Chino är väldigt känslig med att äta annat grovfoder än han är van vid så vi tar alltid med det själva.
Tillskott : B-vitamin, Multivitamin, Glucosamin och Elektrolyt blir det som tas med. Elektrolyt brukar man ge 2 dagar före hård ansträngning och sedan första fodergivan efter hård ansträngning för att återhämtningen ska bli så snabb som möjligt.
Vattenhink :  Tar alltid med egen vattenhink även ifall de finns på tävlingsplatsen, mest av hygieniska skäl.
Vatten : Brukar alltid ta med oss vatten själva i en större dunk för att Chino dricker bättre av det vatten han är van vid. Åker jag på en vanlig banhoppning tar jag inte med det, men när jag är iväg och tävlar fälttävlan utsätts han för väldigt hård ansträngning och därav är det väldigt väldigt viktigt att han får i sig den mängd vatten han måste.
Foderhink : Detta av samma skäl som vattenhink.
Tävlingsmapp: Med allting viktigt i, glömmer man denna så är man ju körd. Här i finns licenser för både häst och ryttare, grönt kort, fälttävlanskort, ryttarbok, hästbok, hästpass, kvalificeringsresultat, godkännande för att starta enstjärnig och högre, tävlingsreglemente, dressyrprogrammen. Det är bara några få saker av allt jag brukar ha med!
Veterinäravgift: Betalas aldrig via TDB utan på plats och eftersom de alltid är veterinärsbesiktning vid fälttävlan så är det viktigt att man har tagit ut det.

Ni ser, det blir en hel del för oss fälttävlansryttare! Dessutom så när vi åker iväg och ska stalla upp hästen krävs det ju boende också och då ska man ha med sig grejer till sig själv för övernattning också. Men jag tycker allt detta är kul. Och jag har turen att ha föräldrar som tycker att det är lika kul som mig, både mamma och pappa, så de ställer gärna upp hela året.

Så fälttävlan är ingen billig sport, för först måste du ju ha all utrustning, sedan får du räkna på en kostnad på kanske 1500:- spänn att köra, 700:- för uppstallning, 450:- för en klass, boende på 2000:- kanske om man har tur, och sen så ska man ju käka själv kanske 1000:- totalt. Så en tävlingshelg för mig går kanske på någonstans runt 5000 kronor. Men det är helt klart värt det, tycker både jag och mina föräldrar.

 


Sadel kärlek

Då kan jag ju passa på att lägga ett inlägg om favorit märket på sadlar istället!



Stübben! Mina älskade stübben sadlar. Dock inte av de gamla modellerna, utan dem nya! Hade nog aldrig kunnat leva utan en stübben sadel! De är verkligen kärlek för mig! Tycker att de är snygga och oerhört sköna. Perfekta att rida i för man kommer väldigt nära hästen och får därav lättare för att påverka hästen. Det finns mycket stöd och de är ofta väldigt framskurna vilket passar mig som är så långbent bra!

Stübben passar i stort sett på alla hästar också, köp en stübben i storlek 32 så kan du ha den på vilken häst du vill och den kommer aldrig sitta dåligt! Den kanske inte sitter perfekt men du kan använda den på dem utan att de tar någon skada! På stall-kuskahus har vi stübben sadlar till alla försäljningshästar, detta är väl ett av skälen men sedan så har de väldigt bra hållbarhet då de är tillverkade av bästa tänkbara skinn och läder.

Stübben sadlar går alltid att få i NT Deluxe också, de använder jag. De är när de är dubbelt kalvskinn.

         

På den sista bilden ser ni en Stübben sadel med biomex, det går att beställa alla stübben sadlar med biomex nu, och det är en sorts gele och speciell teknik som de har lagt in i sitsen på sadlen som är helt underbart!


Sadel-hat



Finns ett märke på sadlar som jag verkligen hatar, och det är Prestige. Prestige sadlar i alla dess former och modeller, dem är HEMSKA! Missuppfatta mig inte, jag har ingenting mot märket prestige, de gör massa andra snygga saker och jag använder själv deras jackor, men jag vill aldrig befatta mig med deras sadlar.

Lär få en del kritik mot detta inlägg för jag vet hur många som älskar prestige, men jag tycker att för det första så är alla deras sadlar så fruktansvärt fula. Verkligen sjukt fula. Dem ser helt oproportionerliga ut och fruktansvärt klumpiga. Verkligen allihopa!

För de andra så är de verkligen obekväma att sitta i. Tycker att de är alldeles för mjuka för att få en bra sits i och tycker att de blir så konstig känsla att rida i dem.

Och så ligger de ju inte nära hästen för 5 öre, man sitter ju för fan hur långt ifrån hästen som helst. Ingen close-contact. Både inverkan och känslan försämras ju så fruktansvärt mycket. Är de någon häst jag ska rida till någon som har en prestige så frågar jag alltid ifall jag kan använda min egen sadel på dem för att jag avskyr att sitta i prestige sadlarna.

 
                                                De här två sadlar är verkligen de fulaste jag vet.


3 favoriter

3 discipliner - 3 utrustningar. Väldigt mycket mer saker man behöver som fälttävlansryttare än som enbart dressyr eler hoppryttare. Tänkte först lägga upp ett inlägg med 3 favorit sadlar, en för varje disciplin och därefter så kommer det ett inlägg om vad jag har för utrustning med mig när jag är iväg och tävlar fälttävlan.

Jag tycker att sadlen är en av de viktigaste delarna i utrustningen. För att kunna prestera det bästa man kan så måste man ha en sadel som man trivs utmärkt i och som verkligen passar en som ryttare. Annars kommer man aldrig kunna nå de bästa resultaten.

Dressyren - St. Gallen Spirig Caprice, en sadel som är tillverkad i Schweiz, när man rider i denna sadlen så för mig, det är ju olika från person till person, så är denna sadlen perfekt! Det känns som att de har anpassat den precis efter mig när de gjorde den! Så är ju inte fallet men underbar är den!

         


Hoppningen - Stübben portos de lux. Nyaste modellen Jag är ju ett stort fan av Stübben! Avskyr ju tex equipe och prestige. Tycker att de har hemska sadlar att rida i. Men älskar stübben! De ligger väldigt nära hästen så man verkligen får en close contact känsla, och de har väldigt bra stöd och sådant i sina sadlar! Gillar att de är lite hårdare i sitsen!




Terrängen - John whitaker event. Whitaker sadlar i all ära, när dem dessutom gör en fälttävlanssadel som är helt fantastisk så kan det ju inte bli mycket bättre!

 

 

Joules


Älskar märket Tom Joule. De har verkligen riktigt snygga skjortor, tröjor och jackor! Kan verkligen inte få nog av deras kläder och det blir bara snyggare och snyggare för varje år! Priserna är väll ganska höga men vill man vara snygg får man väll betala de. Tror en piké kostar mellan 500-1000 kronor, skjortorna ligger runt 1000 kronor och jackorna från 2000 och uppåt.

    
 
Jag tycker att de är väldigt snyggt med deras stora emblem och tycker de är speciellt snyggt på pikeerna. Nu i år så är det ju stort mode med att ha stora emblem på utrustningen inom ridsporten, och joules pikeer är ju skit snygga att ha när man rider och så! Stort gilla!


Övningskörning

Hästarna tyckte nog att det var skönt att ta det lite lungt idag! Det har dem förtjänat väl.

Efter jag varit i stallet började jag städa nere på mitt & nathalies rum och sen så har jag även börjat packa lite, har inte kommit jätte långt men har ju hela kvällen på mig haha :) Gjorde sen i ordning mig och bytte om för jag hade ju körlektion sedan.

Och kan ni gissa vad? Jag var fan riktigt grym, körläraren var helt imponerad. Jag hade förväntat mig världens kaos och allting, men jag var riktigt bra asså! Fick till och med köra i 6.ans växel och körde typ på 90 väg och allting. Första gången jag körde! Inte illa va? Var lite svårt i början bara och jag råkade nästan köra på ett rådjur. Fick värsta paniken då haha!

Nu ska jag fortsätta att städa och packa!


Vill ha sommar nu! Jannie&jag typ våren 09


Lite bilder

Slänger upp ett inlägg med bara bilder!

 
Chino efter ett pass i pessoa sele & easy girl :)



Kattungarna hittade en fin plats att sova på ;)


Magic i hagen :)


Natha någongång när vi var hemma hos spagge.



Magic



Ännu en bild på Magic!



Evelina visar upp en ny tvättad Pepino ahah!



Glad evelina!



Evelina visar hur Campari skulle sett ut som hamster!



Cp katter



Chino-fino <3


Evelina & Easy när vi red ut ngn gång.



Snyggingen Evelina!



Magic igen haha :)



Chino i lördags uppe i linköping!



Cp katterna igen haha :)


Easy Girl

Någon ville att jag skulle lägga upp ett inlägg om vad Easy Girl är för häst och varför jag rider henne, självklart kan jag göra det!



Easy Girl
f. 2006
Engelskt Fullblod
imp. Danmark

e. Philidor (GB)
u. Wanja (DEN)
ue. Final Appearance (IRE)

Ägare: Evelina Schön

Så alltså, ett 5 årigt fullblods sto som är helt underbar! Hon älskar att arbeta och har väldigt lätt för sig. Endast hoppat väldigt få gånger men hoppar redan banor på 1 meter. Hon är försiktig om benen och har bakben man kan dö för när hon hoppar, öppnar upp riktigt bra! Bra på titthinder, kollar till men hoppar alltid, precis som jag vill ha det. Det värsta jag vet är hästar som inte kollar på någonting utan bara går rakt på, det är ju fan livsfarligt. Skulle aldrig ta ut en sån häst i terrängen.



Hon rör sig väldigt trevligt när hon är lösgjord och ger en väldigt bra ridkänsla. Verkligen en häst som passar mig. Lite att jobba med men som vill så himla mycket själv så allting blir så lätt. En riktig pärla. Denna hästen om någon är en oslipad diamant och jag tror verkligen att det kan bli något bra av henne.

Meningen är att jag ska tävla henne åt Evelina, självklart så tycker jag att Evelina ska börja tävla henne sedan också, men Evelina håller sig nog helst till banhoppningen i så fall verkar det som haha. Vi ska se ifall vi kan ta fram en liten fälttävlansstjärna ur denna hästen, jag tror verkligen att det är möjligt.

Detta året har vi planerat att hon ska gå någonstans mellan 110 - 120 hoppning när året är slut om allt går bra och sedan lätt klass fälttävlan. Tycker de är viktigt att man går lungt fram med dem i fälttävlan för det bygger väldigt mycket på förtroeende, och det behövs verkligen när man är ute i terrängen sen i högre klasser. Hästen måste verkligen lita på en och ryttaren måste verkligen lita på hästen för att kunna stämma av vid vissa situationer. Hon ska få gå 2 debutanter nu i april, den ena i tågarp och den andra i kalmar eller plönninge. Gör hon det utan problem så tror jag att vi ska anmäla henne till breeders trophy för 5 åringar. Det går ju i lätt klass och man har tid på sig att kvala hela året, för finalen går inte förrens i oktober i Flyinge :)

Detta året med Easy Girl ska verkligen bli intressant! Hon är en så fin liten häst!


Evelina&Easy Girl när vi red ut :)


Gårdagens händelse

Det var nog längesedan jag skrattade så mycket som igår, det var heelt galet asså!

Evelina skulle sätta fram lite hinder till mig och råkade tappa sin häst som börjar gå iväg, så Evelina går efter för att ta henne men då var dörren till ridhuset öppen(inte själva ytterdörren men dörren mellan läktaren och ridhuset, istället för att stanna så börjar Easy Girl trava upp på läktaren och springer hela vägen bort till speglarna. I mitten så stod det ett par sockerbitar och då hade man ju kunnat tro att hon skulle stanna och vända tillbaka, men inte, hon bara hoppade över och fortsatte springa där uppe på läktaren. Asså det såg verkligen så sjukt kul ut!

 



Lilla Magic tyckte ju att detta var väldigt märkligt haha!


Ny dag

Vaknade runt 8 idag, låg kvar och chillade ett tag och nu sitter jag vid tv'n och äter frukost. Måste planera min dag också lite eftersom jag har en hel del att göra. Har dessutom massor av bilder att visa er så hoppas att min mobil vill sammarbeta idag så jag kan lägga in dem!

Båda hästarna har gått rätt hårt nu ett tag så jag tror att jag skrittar ut med dem bara idag. När jag skrittar ut på dem så skrittar jag nästan alltid minst 1 timme för skritten bygger verkligen upp konditionen, därför tycker jag att det är synd att vi inte har skrittmaskin här. Chino går alltid i skritten minst 1 timme om dagen när han är hemma.

Ska ju därefter ut och övningsköra med körskolan, klockan 16:45, så se upp då alla halmstad bor. haha.

Slutligen hade jag tänkt att jag skulle städa och packa lite för snart, väldigt snart åker jag ju till göteborg :D

 skrittmaskinen till vänster, guldvärd!


godnatt

Nä nu säger jag godnatt till världen asså!

Ska ta och välja ut en film och lägga mig i sängen med datorn och kolla! Tror dock att jag kommer somna innan jag ens har hunnit se 10 minuter. Filmer brukar ha den inverkan på mig haha! Godnatt alla söta!


blogga

Ifall de är något speciellt ni vill att jag bloggar om eller så, så säg till :)


Hästarna idag

Har varit ambitiös idag och ridit 3 st hästar :) Började med att rida lilla älsklings Chino!

Han fick som jag sa innan gå ett pass på galoppbanan. Var verkligen härligt att vara ute och galoppera i solen! Red med klocka och red intervaller så det blev perfekt asså! Red ett bra tag och han kändes otroligt bra och låg på ganska ordentligt. Första tiden var han ett monster att hålla i för han är grymt stark men gav sig lite efter ett tag. Avslutade efter typ 45 minuter och skrittade av honom ordentligt innan jag sköljde av honom och kastade på några täcken. Han var inte så svettig så spola bara benen.

Fixade i stallet sen och därefter gjorde jag i ordning Magic och gick ner tillsammans med Evelina till ridhuset.

Magic kändes verkligen bra, red igenom honom i alla gångarter och han var väldigt lösgjord och mjuk. Flyttade honom lite i sidorna för att känna att han svarade upp bra. Avslutade sedan med att hoppa några språng på honom och det uppskattade han väldigt mycket!

Bytade häst sen så Evelina gick runt med Magic medans jag red Easy Girl. Red fram henne lite snabbt i båda varven och när hon var lösgjord så började jag hoppa henne. Fick riktigt bra språng, jävlar vad den hästen kan hoppa. Inte dåliga bakben asså. Avslutade med att hoppa en liten bana på henne på typ 1 meter ( hon är ju max hoppad 8 gånger typ) och det gjorde hon galant. Så nu ska vi fin trimma både dressyr och hoppning och sen startar jag henne v.10 i banhoppning :)


TR ändringarna 2011

Är faktiskt en hel del ändringar i fälttävlans TR i år. De flesta är riktigt bra tycker jag.

- Iår är det ändrat så att man får lov att rida med klocka igen i de lägsta klasserna. Det togs bort för några år sedan för att man inte skulle tänka så mkt på vad klockan var utan istället känna tempot och ridningen. Jag tycker dock det är väldigt bra att de har tagit tillbaka klockan i de lägre klasserna för man behöver träna på att rida med klocka redan då för annars blir det lätt rörigt när man kommer upp i klasserna.

- Namnet endagsfälttävlan och tredagarsfälttävlan har ändrats till kort och långfälttävlan. Det är ju bra för en endagarsfälttävlan går ju inte alltid över just en dag.

- Innan har man inte fått lov att ha nosludd på tränset i terrängen men detta har anpassats efter FEI och är numera tillåtet.

- Hopp-provet ska från och med i år vara utvecklande och inte bara utslagande. I en kort fälttävlan, där man rider hopp-provet före terrängen, så ska det användas för att visa att ekipagets kapacitet är tillräcklig för att få rida terrängen. I en lång fälttävlan rider man hopp-provet sist och då ska man visa att man har bevarat hästens villighet, lydnad, energi och hoppförmåga efter genomfört terrängprov.

- Hindermarkörerna har numera bestämda färger som är olika för varje klass. Det är väldigt bra tycker jag då vid banhoppningen står det uppe flera banor samtidigt för olika klasser och i terrängen används ju vissa hinder i flera klasser och då kan de vara rörigt att hålla reda på vilka hinder som tillhör ens klass eller inte.

För storhäst är det följande:
Deb - Röd
Lätt - Gul
CNC/CCN* - Orange
CNC/CCN** - Grön
CNC/CCN*** - Blå

- Mått och vikt är ändrat på skydden i terrängen vilket betyder att man inte längre får lov att rida med vanliga hoppskydd. Det tycker jag verkligen är bra för ska man inte vara så rädd om sin hästs ben som möjligt? De är ändå en tuff sport och får de ett hårt slag på benen så kan man ju skydda de mycket med att ha bra skydd.


                                     


Tänkvärt

Skulle vilja påstå att Tyskland just har köpt tillbaka sin första plats i världsrankingen i dressyr. För det var väl de som var meningen med att köpa Totilas?

För de senaste 50 åren har tyskland varit de land som dominerar världsdressyren, men under de 10 senaste åren har Hollands dressyrteam börjat komma ikapp Tyskland. Och sedan 2 år tillbaka har Edward Gal & Totilas visat dressyrresultat som världen aldrig någonsin har fått se innan och holländarna har gång på gång slagit tyskarna, tillexempel vid Europa Mästerskapen och Världs Mästerskapen.



Och nu är Tyskarna ganska desperata för att ta sig tillbaka till första platsen. Och vad ska man göra för att uppnå det? Jo självklart, köpa totilas och fixa en duktig ryttare till honom. På detta viset får inte tyskarna bara världens bästa häst utan de ser även till att Holländarna blir utan sitt bästa ekipage.

Ska bli väldigt intressant att se Totilas nu med sin nya ryttare, de har många förväntningar att leva upp till, för kan detta ekipage verkligen bli bättre än Edward Gal & Totilas? Kommer hans nya ryttare kunna göra denna fantastiska grand-prix häst till en ännu bättre GP häst?


Jag tycker att ifall Totilas fortsätter som en världsrekord häst, så har nog dressyrvärlden en hel del tänkande att gå igenom, för vill de verkligen vara den enda häst sporten där man kan köpa sig till guldmedaljen? Då kommer ju dressyrsporten bli en sport där man tävlar om vem som har mest pengar, inte vem som är duktigast. Det är bara att köpa en färdig häst för mycket pengar.


Jag tror det är väldigt många som hade kunnat fortsätta tävla Totilas nu med bra resultat, men det är nog VÄLDIGT få ryttare som hade kunnat ta honom till den nivå han är på nu. Tror även att det har funnits hur många hästar som helst som har samma kapacitet som totilas, men som inte haft den där "magiska" ryttaren som har kunnat ta fram de ur dom. Så det är nog mer samspelet Gal-Totilas vi ska ge en stor hyllning än totilas talang. För hade han inte fått rätt ryttare hade han nog inte varit där han är idag.

 

 



Tycker att det är ganska tråkigt att de är så desperata så de verkligen köper tillbaka sin första plats, vad tycker ni om detta och har ni samma tankar som mig eller tänker ni på ett annat sätt?



Hur ska detta gå

Hur ska detta gå???

Fick precis reda på att jag ska övningsköra med körskolan imorgon.. Blev allt lite nojjig när jag fick höra det, första gången jag ska övningsköra (om man inte räknar med när jag körde hemma på stallplanen med annika och någon annan gång, har dock inte gått allt för bra någon av gångerna).

Tänk om jag failar totalt? Tänk om jag kör på någon? Haha shiit jag vill inte! Kommer att göra bort mig totalt, när väl bilen börjar köra så låser det sig typ i huvudet på mig och jag får panik hahaha! De som känner mig väl vet hur jag är ;) hahaha! Eller vad säger du nathalie?


England

Blev erbjuden ett jobb i England igår, haha :)

Var på ett ställe där de ville att jag enbart skulle tävla och träna deras fälttävlanshästar. Tyvärr är det ju inte möjligt, har ju skolan och sen min egen häst och prioriterar faktiskt mina egna tävlingar med honom mer just nu. Men det hade ju varit riktigt kul annars. Han hade en väldigt fin häst till salu också och ifall jag skulle till badminton var jag bara tvungen att komma och prova den sa de haha :)

Slänger in en bild på 2 av hästarna :)
En 6 åring tror jag :)

 

Fuxen är en valack som blir 7 i år, har vinster upp till 130 hoppning och enstjärnig fälttävlan :) sjukt fin!


Alpine Chopper

Rest in peace Alpine Chopper <3



Världens finaste fullblod var han, det kan jag verkligen säga. Provred honom innan jag köpte Chino och jag föll verkligen direkt. Mamma var tveksam innan vi ens åkte dit för hon ville inte ha ett fullblod som hade gått löp utan någon mer rutinerad som gått högre fälttävlan. Men direkt när jag såg honom så bara kändes det så bra. Han var knappt riden normalt och aldrig hoppad men jag provade honom ute på ridbanan och jag vet inte vad man ska säga.
Det var som att sväva fram när han rörde sig, allt kändes så otroligt lätt på honom. Det kändes nästan som att man svävade på moln när man red honom. Helt fantastisk! Provade hoppa lite lätt med honom på vanliga hinder och det gick jätte bra. Han förstod inte riktigt i början men sen gud vad han hoppade.
Fick prova honom på terrängbanan sedan och han tyckte verkligen det var kul, sög tag i varje hinder och verkligen sökte efter nya själv. Precis så som de ska vara.



Sa direkt till mina föräldrar när vi åkte hem att det var honom jag ville ha, men de var inte lika säkra som mig på den saken. Nej jag var allt tvungen att prova fler hästar innan jag bestämde mig. Kunde dock inte sluta tänka på lilla Alpine och gick och tjatade varje dag om hur mycket jag tyckte om honom så till slut så sa mina föräldrar att är det den hästen du verkligen verkligen vill ha så köp honom, men då ska han på tillridning först i en månad, och innan du bestämmer dig ska du prova en häst hos sven-inge och en annan häst som vi har hittat.
Provade de två andra hästarna och därefter blev det genast väldigt svårt att bestämma sig. Alla såg nästan likadana ut haha, fuxar med bläs. Alla 3 var helt fantastiska att rida. Då gick Alpine bort. Faktiskt. Kände att jag vill ut och tävla direkt i fälttävlan, och det kommer ta lång tid innan Alpine är redo för det.

Kunde dock inte sluta tänka på Alpine och vid julen 09/10 så fick jag ett erbjudande från hans nya ägare att ta hem honom på tillridning, jag blev sjukt glad och skulle bara prata med mina föräldrar om det. När jag hörde av mig några dagar senare.. så fanns han inte mer :( De hade varit hos veterinären med honom för han hade blivit plötsligt halt och det visade sig att han hade skelett cancer :( Usch fina lilla chopper.

 


Godmorgon

Sitter här i soffan och chillar. Har kvällsfodring idag så har inte tänkt att sticka till stallet förrens lite senare. Så får se vad jag hittar på nu. Antar att det inte händer så mkt här ;) Längtar tills jag ska upp till göteborg och nathalie iaf!

Hästarna får gå på galoppbanan och ridhuset idag. Ska försöka få tag på min mamma också för jag tycker att hon kan komma hit till mig imorgon så att vi kan shoppa och lite sådant :D

Är grymt shoppingsugen nu, men ska ju till göteborg nu snart och då lär de bli grymt mycket med shopping :D längtar redan så mkt så jag nästan drömmer om det haha till mina cristinasports set hahaha! :D

                                         

Någon var väldigt taggad på att hoppa ;) Lilla zäzzyn!

Ridningen

Fixade och sånt när jag kom till stallet och sen så tog jag in Chino. Övervägde väldigt länge över ifall jag skulle rida ett dressyrpass eller ifall jag skulle jogga honom ute en sväng. Bestämde mig för att jogga en sväg trots att jag helst ville rida dressyr, men han var nog rätt trött i kroppen efter att ha åkt transport i 10 timmar och gått ett väldigt hårt dressyrpass under loppet av ett och ett halvt dygn.

Skrittade och travade lite ute, typ ungefär 40 minuter och sen så galopperade jag lite på galoppbanan för där var det mjukt underlag idag. Skrittade honom ganska länge sen efteråt också. Kändes jätte fin och inte alls stel, lite trött kanske men inte så att det var väldigt märkbart.
Sköljde av benen på honom sedan och så fick han gå in i sin box och käka.

Tog in Magic sen och gjorde i ordning honom, hade tänkt rida honom i ridhuset, men det var upptaget så då tänkte jag att då får han ett konditionspass på galoppbanan istället.
Sjukt fin var han, jätte mjuk och lösgjord och speciellt i galoppen kände man hur lösgjord han var! Ska bli kul att rida ett dressyrpass på honom imorgon för han känns riktigt bra nu :)
Sköljde av hans ben sen också innan även han fick gå in i boxen och käka.

Var verkligen härligt att vara ute på galoppbanan i solen och galoppera. Ska nog ta Chino där imorgon om det inte blir dressyr på honom.

 


Måndag

Då var det första dagen på lovet och jag ska fan inte göra mycket idag alltså. Ska nog strax till stallet, tror jag går till matöppet först för att handla lite mat. Ganska tomt i kylskåpet nu kan jag säga, och jag&pappa han inte handla igår eftersom vi kom hem så sent så han var tvungen att åka hem till skåne ganska direkt efter han lämnat mig och hästen här.

Var nog sista gången jag såg pappa också på någon månad. Han åker till stockholm idag för något möte och därefter åker han ner till Kongo igen för att jobba.

Ska rida Magic & Chino sen, ska lägga fram lite bommar och socker bitar när jag rider Magic så han får småskutta och sen så ska jag nog skritta ut & jogga en sväng på Chino. Ville egentligen rida dressyr igen för blev verkligen sugen nu när det gick så bra och jag fick så mycket bra med mig ifrån träningen men han gick hårt igår och sen stod stilla på transport i många timmar, så han måste nog bara få komma ut och jogga av sig.

Ska snacka med Evelina sen när hon vaknar för tänkte att vi kanske kunde hoppa Easy Girl idag lite. Snart är det ju dags för tävling så hon behöver hoppas en del nu ju :)


Träningen

Chino var fint lindad i ljusblått till sitt nya ljusblå Cristina Sport dressyrshabrak, så fin han var haha :D och för ovanlighetens skull så hade han ju faktiskt dressyrsadel också. Måste faktiskt rida lite mer i dressyrsadel nu.

Började med träning för Pernilla och först kändes Chino helt ok. Fast lite dragig och jag fick så himla mycket i handen, men typ efter 10 minuters träning var det helt förändrat, han gick fan i hög form och riktigt bra, och jag kunde äntligen sitta ner i sadlen på honom! Annars har jag haft lite svårt för det iom att han rör sig så fruktansvärt stort.

Träningen fortsatte sjukt bra och slutligen så red jag program för domare. Första gången så gick det sådär. Så pratade med domaren och hon gav mig tips och hon hade väldigt rätt i det hon sa. Att hon tyckte att det kändes som att när jag kom in så märkte hon på mig att jag bara ville få det gjort. Så hon sa att min häst var väldigt fin och kunde allt inom dressyren men att jag var för snäll och eftersom han är ganska tuff och så så fick jag själv bli lite mer bestämd. Så typ efter att jag fått tipsen så red jag programmet igen och tänkte bara lungt och halvhalter ingenom hela programmet istället för att stressa igenom, och jävlar vilken skillnad asså! Han var så gryymt fin då. Fick typ 8:or igenom hela programmet och typ 75% eller något. Det var verkligen kul att de blev sån stor skillnad när jag verkligen ansträngde mig. Så ifall jag fortsatte att rida dressyrprogrammen så, så skulle jag nog få en hel del vinster i sommar ;)

Efter jag ridit programmet så fortsatte jag att träna lite för Pernilla igen och då gick han verkligen som en dröm! Ville typ aldrig sluta. Men de var ju tvunget och pernilla var jätte nöjd också!

Fixade honom och lastade och sen började den långa färden hem igen haha ;) Men verkligen sjukt nöjd när jag åkte hem. Har verkligen en fantastisk häst!


Teamet

Orkade inte blogga när jag kom hem igår, helt slut verkligen! Ändå hade jag typ inte gjort mer än att träna och åka bil. Aja, så kan de vara. Inte de roligaste att åka bil så länge ju. Vissa tycker nog att det är ganska ovärt att åka 5-6 timmar upp för att träna 2 timmar och sen åka samma sträcka tillbaka, men det var verkligen SÅ värt. Fan vad mycket jag fick med mig.

Åkte till träningarna lite tidigare och träffade lite folk från teamet och sen så provade vi team kläder. Blir en turkos team jacka, med teamets logga på baksidan och ridsportsförbundet samt namn på framsidan. Likadant på västen, fast västen är svart. Sedan så blir det ett vitt shabrak med turkos passpoal om jag förstod det rätt och teamets logga! Blir nog riktigt snyggt!

 Jag&Chino och så lilla easy girl :D


Linköping

Då var det dags för ännu en Linköping-visit haha ;) Just nu sitter jag på hotellrummet och chillar. Sjukt skönt att äntligen vara framme. Resorna är väll inte de roligaste, kör man utan att stanna och så tar det kanske 5 timmar. Sist vi körde tog det 7-8 timmar hem. Det var segt asså.


Mamma&Pappa och båda mina systrar kom och hälsade på mig idag. Var kul att se alla igen för de var ju typ iaf 6 veckor sedan sist. Fikade och sånt och fick några presenter av mina föräldrar eftersom jag fyllt år, typ parfym, klocka, plånbok, pengar och så nya fälttävlansskydd&fälttävlansklocka. Fick de där grymma som jag velat ha länge haha, kanske lite ovärt att lägga 1000 spänn på fram och 1000 på bak skulle vissa tycka men dem är grymt bra!!

Efter det så åkte vi till stallet och mamma ville hälsa på Chino och se om jag skött om honom bra ;) med betyget godkänt så åkte hon och mina systrar till halmstad för shopping och jag&pappa lastade Chino och började köra mot Linköping. Kändes som att det gick ganska snabbt idag faktiskt. Tog väll 5 timmar ungefär bara. Var faktiskt vaken nästan hela bilresan också med några få stopp då jag kollade till min häst och sen när vi stanna för att luncha. Eftersom att träningen är på annat ställe denna gången så stallar vi inte upp honom hemma hos Familjen Gällerdal utan det blir på ryttarföreningen&anläggningens stall.

Boxen var uppströdd och klar så satte in honom i sin box och satte fram mitt foder innan vi åkte för att cheka in på hotellet. Så sjukt kallt här, -15 och massvis med snö. Hemma har vi inte ens någon snö :o

 




Några bilder från en träning för Magnus Gällerdal :)

Mycket gjort

Kom hem från stallet för typ en timme sedan, har packat klart och bytat om så nu väntar jag bara på att mina föräldrar ska komma! Längesen jag träffade dem nu, typ 8 veckor sen nästan!

Har redan varit i stallet och mockat och fixat till båda och ridit. De fick bra och sen så putsade jag mina grejjer och packade i stallet efter det. Chino har varit jätte fin både idag och igår så nu får vi hoppas att han är lika fin imorgon också på träningen och programridningen!


Träningshelg

Känner mig fett taggad på träningshelg nu asså! Imorgon åker vi många mil uppåt i landet, denna gången blir det Linköping, med Chino för träning med fälttävlansteamet. Är dock bara en dag det är träning, alltså på söndag. Men eftersom det tar ungefär 7 timmar att köra dit med häst så åker vi dagen innan.

Sist vi var uppe stod Chino hemma hos familjen Gällerdal och där trivdes han väldigt bra, dock är träningen ett par mil där ifrån denna gången så nu kommer han att stå på anläggningen där vi ska träna. Vad jag har förstått så är det en kombinerad dressyrträning och programridning(fälttävlansprogram). Som jag skrev valde jag att rida Lätt Klass (A) 2007 för jag tror det är de programmet som kommer att användas i Tågarp som blir min första fälttävlan detta året!

Fick lite smått panik igår för jag hade inte bokat något hotell... kom jag på klockan 19:00. Mina föräldrar är ju fortfarande utomlands så de kunde ju inte boka något åt mig heller.. Ringde de hotell vi bott på innan där men de var fullbokat, ringde nog fan runt 10 hotell innan jag äntligen fick ett rum. Så denna gången får vi bo på Quality Hotel, men de hade väldigt bra recensioner och omdömen och såg fint ut så det ska nog vara bra :)

Så imorgon får jag även träffa mina föräldrar också, för de är ju dem som ska köra Chino ;) Kul för dem att idag flyga hem (en resa som tar 24 timmar) komma hem typ mitt i natten, med en tidsomställning på 10 timmar... och sen sova kanske 3 timmar innan de måste köra hit till halmstad för att lasta hästen och sedan köra 7 timmar till Linköping. haha känns faktiskt lite elakt men de var dem som ville de och jag vill ju träna så de blir bra ;)

     

Några bilder på hotellet :)


Fredag och lov

Då var det fredag, och äntligen lov!

Skulle ha redovisning av våra Historia arbeten imorse men tydligen var vår historia lärare och lärarkanditaten hemma så den lektionen blev inställd. Sjukt skönt haha, synd att man inte fick reda på det tidigare så man slapp gå upp så tidigt.
Hade svenska prov på andra lektionen och det gick så dåligt så det finns inte. Direkt när jag fick provet så bara what vad fan är det här? Hade inte någon aning typ och satt som ett stort frågetecken kan man säga. Och det var jag inte ensam om, typ hela klassen faila som fan. Allt det vi snackat om på lektionerna kom ju inte ens med typ..
Aja bara att gilla läget för nu är det äntligen lov! Ska snart väcka evelina så vi ska kanske käka något innan vi drar oss till stallet. Ska rida igenom fälttävlanprogrammet på Chino, valde att rida Lätt klass (A) 2007 på söndag ( Fälttävlansdressyr program för er som inte vet). Ska rida dressyr på Magic sen i ridhuset också.

Ikväll ska vi även passa på att löshoppa Easy Girl :D

Ska se ifall vi kan få tag på klippmaskinen nere på fjellare för att i så fall ska jag passa på att fin klippa Chino en gång till innan vi åker. Måste packa och allt sånt där idag också så blir nog lång tid i stallet skulle jag kunna gissa.

 chino <3


Nu får det vara slut för idag

Nu orkar jag helt enkelt inte plugga mer. Har skrivit klart nästan hela arbetet, och klockan är 02:09. Nu har jag fan varit grymt duktig så jag går faktiskt och lägger mig!

 Cristina Sport collection


Dåligt med uppdatering

Har mått bättre idag men absolut inte bra. Vaknade dock tidigt, kanske vid 5 tiden av att jag fick sms men orkade inte kolla det så när jag äntligen hade somnat igen så fick jag ännu ett sms. Kollade inte det heller och sen så vaknade jag vid halv 8 av att jag fick nästan 3 sms på raken. Ringde och sjukanmälde mig och sen så kollade jag smsen, var typ bara massa grattis sms och så sms från mina föräldrar som just nu är i Singapore.. fuskigt..

Sen resten av dagen har jag bara bombats av grattis, fick fan över 200 grattis på facebook och massvis med sms och samtal. Avslutade dagen med att åka till halmstad med Evelina & Jimmy och trotsade min feber haha. Åt på lilla helvetet innan vi sprang bort för att kolla på bio. Såg på Sanctum 3D, typ tror den hade premiär idag. Så sjukt hemsk film, jag och evelina kunde typ inte kolla flera gånger bara för att det var så hemskt. Usch.. den slutade typ halv 12 och nu när vi kom hem har vi städat, städsyn imorgon ju -.- och nu har jag precis satt mig för att skriva klart mitt historia arbete. Känner mig sådär jätte peppad på det när klockan är 01:10 på natten.. Men det måste ju göras iaf och får väll anstränga mig lite nu de sista dagarna innan lovet ju iaf!

 Chino <3


Snart 17

Snart är det den 16 februari, vilket betyder att jag är 17 år! woow! haha blir stor flicka då ju ;) Om ett år är det 18 som gäller haha. Längtar! Känns lite smått retligt att alla blir 18 i år förutom jag. Kul typ när alla ska gå ut på krogen sen i höst när natha också är 18 då får jag fan sitta här och ruttna ju :( Fast som tur är så har jag ju lilla Evelina haha!

Men aja, känns lite weird med födelsedag imorgon, är värsta sjuk, mina föräldrar är utomlands, Natha är hemma och allt. Som tur är så har mamma & pappa beställt tårta som de alltid gör när de är utomlands på min födelsedag så de kommer en tårta till mig och evelina ut till dörren imorgon ;) Sen så skulle Jimmy & Evelina dra med mig till halmstad för fika, restaurang & bio. Trots att jag typ bara villl döö av min feber och huvudvärk haha!

Det suger dock att min bästa Nathalie inte är här på min födelsedag :(( Saknar henne grymt mycket, världens bästa vän helt klart någonsin <3


sjuk

Är hemma från skolan idag. Hade 39.8 graders feber igår och hals ont och huvudvärk. Vaknade typ tidigt idag och då hade febern gått ner till 38.5 ungefär men hade fått världens hosta och fortfarande huvudvärk och halsont. Så sjukanmälde mig och sen dess har febern stigit till 39 grader igen. Inte särskilt kul!

Ska iaf till stallet sen och ta hand om hästarna och sen kvällsfodra. Imorgon är det min födelsedag :D

   Kastar in 2 bilder på magic. En på honom & nathalie från en hoppträning och en sen i söndags. Natha är hemma nu för att operera sig och jag har hand om Magic under tiden!

Glad !

Glad jag blev nu :) Fick precis ett sms av nathalie där det stod att hon precis hade blivit opererad och allting hade gått jätte bra, dock var hon väldigt trött så hon skulle sova lite nu!

Vad skönt asså, natha som har oroat sig så himla mycket över denna operationen! Nu när hon har morfin och allt så är hon väll ganska glad också antar jag ;) hahah.

Sitter och försöker plugga på historian nu och mår piss typ. Går inte jätte bra tyvärr :( haha!



Måndag morgon

Fyfan vilken hemsk natt. Har fan inte sovit någonting. Har typ sjukt ont i halsen och feber och ont i huvudet men det får gå ändå. Vaknade typ hela tiden i natt och det gjorde evelina med. Typ vi låg nog vakna hur länge som helst och ingen kunde sova. Bara katterna haha...

Gick upp vid halv 8 typ och chilla på läget för kunde ändå inte sova längre, så sen vid halv 10 drog jag mig bort till fjellaregård. Vi skulle spela in kadriljen idag men jag red inte. Visserligen red jag igår men det var på egna hästar och de måste gå, jag tänker inte anstränga mitt knä mer än nödvändigt. och idag känner jag att det blev kanske lite väl mycket igår för har ganska ont i knäet just nu. Men ska in och röntga det sen när mamma & pappa kommer hem ifrån sin semester.

Efter kadriljen drog jag hem till Evelina och sen gick vi och käka och nu har inte jag några lektioner så jag ska nog hoppa in i dushen och dusha. Fick en riktig jävla huvudvärk nu så ska se ifall jag kan sova lite i soffan och sen ska jag plugga lite historia innan jag drar till stallet senare ikväll för att fixa hästarna.


Mycket gjort

Blev många timmar i stallet igår, haha :) Började med att mocka och fixa mat till alla 3 hästarna när jag kom till stallet. Gick ganska snabbt faktiskt haha ;)

När jag var klar med det så tog jag in Magic och fixade honom sedan så red jag honom i ridhuset. Hade ju först tänkt rida ut på honom men eftersom det är träningar i båda ridhusen imorgon så tänkte jag att jag gör det imorgon istället då. Magic gick bra, speciellt i traven :) Avslutade med att skritta en sväng runt galoppbanan.

Därefter så red jag ett dressyrpass på Easy Girl i ridhuset också, väldigt nöjd med resultatet ;) Första 5 minuterna var hon lite stel och så men sen så bara släppte de och gick i en riktigt bra form i både skritt, trav & galopp! Jävlar vilket steg hon har i galoppen. Är allt lite kär i henne nu asså haha! Ska hoppa henne nu i veckan någon gång också. Nog jävlar ska det kunna bli fälttävlanshäst av denna damen! Inte någon dålig heller utan tror nog att det kan bli riktigt riktigt bra. :D

Slutligen så fick Chino också ett pass. Hans kondis är det som står högst på listan nu så red ut på honom och travade väldigt mycket och blev en del galopp också. Självklart var han lika glad & positiv som vanligt haha :D Gick super med honom, lite väl pigg men sån är han :)

Gick hem sen vid typ halv 6 och väntade på att evelina skulle komma hem :) har massa bilder, lägger in de senare idag :)


Söndag

Jag brukar inte tycka om söndagar. Då vet man lixsom att det är skola dagen efter och det känns som att hela dagen är helt onödig och att man inte kan göra någonting bara för det är måndag imorgon. Det var värre med söndagar innan när jag gick i högstadiet för nu på gymnasiet så började vi ju 12:45 hela ettan och nu i tvåan har det varit lite varierande men oftast 12:45 men så har vi även ibland inte haft några lektioner alls på måndagarna.

Så är det denna veckan. Inga lektioner imorgon. Så detta är en bra söndag. Hade tänkt tillbringa mycket tid i stallet idag så ska snart slänga på mig ridkläderna och dra till stallet. Ska rida ut en sväng på Magic och även en liten tur på Chino hade jag tänkt mig. Chino måste verkligen röra mer på sig nu innan det slår snett i huvudet på honom, så nu får det vara nog med vilandet av mitt knä än så länge haha. Nu blir det fullfart på ridningen igen, på egna hästar. Jag tänker faktiskt inte ännu sitta och rida på skolans hästar för jag vet att det är en stor belastning på mitt knä eftersom att det inte är helt bra ännu och då tänker jag bara rida de hästarna som verkligen behövs ridas.

Igår kväll var jag fett trött eftersom vi typ sov en timme under natten till igår. Elsa ringde typ så snackade med henne i 2 timmar nästan och så snacka jag även med lite andra personer haha. Elso och jag hade ganska kul kan jag säga.

Dessutom kan jag säga att det känns väldigt tomt här utan min Nathalie :(( Natha har ju åkt hem nu för 2 veckor.. Det suger ganska mycket kan jag tala om för er..

  
Elsa&Jag en perfekt dag i somras <3





patriiik! vet inte vad han heter men döptes till patrik, en irländsk jätte fin ponny hemma :) vet inte om han är såld eller inte ännu :)


lyckad eftermiddag??

Nathas föräldrar kom strax efter 10 och då så åkte vi till slöinge, skulle egentligen hämta nathas sadel men sen skulle hon inte ha den längre så då åkte vi till granngården och köpte foder istället. Lucern och något av kraffts Pluss foder.

Åkte till Laxbutiken sedan i Falkenberg för att äta middag. Det var jätte mysigt & gott! På vägen hem åkte vi inom stallet så då fixade jag till både Chino och Tabbe och därefter åkte vi tillbaka till skogsvillan. Hann in på toa lite snabbt innan jag & Evelina var på väg in mot Harplinge. Yes, tror ni inte att vi missar den jävla bussen med 30 meter typ?? sjukt. Beställde en taxi så vi fick vänta lite inne i harplinge eftersom dom skickade en från halmstad.

När vi väl är inne i halmstad så funkar inte ens evelinas kort typ haha, fett lyckat ju! Aja, mötte upp Evelinas kompisar och därefter gick vi till hemköp för att handla och sen skulle evelina käka innan vi åkte hem. Gick inom stallet på vägen hem och tog in hästarna bara och så fixade jag magics sår och la ett joddbandage :)

Får se vad som händer ikväll, tror det blir en vädligt lugn kväll.



Vilken kväll

Moa och några andra kom förbi igår kväll och det hela resulterade i en väldigt lyckad kväll faktiskt. Typ fett opepp först men sen på 2 minuter ändrade vi oss och det var ju tur för det var sjukt trevligt.

Sov inte så mkt i natt så när vi vaknade drog jag och natha hem och nu har jag dushat och gjort iordning mig för nu ska vi snart till Laxbutiken med Nathalies föräldrar eftersom hennes mamma fyllde år för typ 2 dagar sedan och hennes pappa fyller år idag! :)

Satt och fixade lite med en foderstat till Nathalie & Magic igår och det blev bra, så nu ska jag fixa en till Evelina ikväll också.


Jag&natha visiterar mim


Middag

Lagade kvällsmat nu på kvällen med alla tjejerna, tänka sig att vi lyckades riktigt bra ;) Imorgon blir det fullt upp, ska fixa till Chino & Tabbe på morgonen och därefter så ska jag följa med Nathalie & hennes föräldrar till Laxbutiken för att äta middag! Jätte mysigt! :)

Sedan när vi kommer tillbaka till Plönninge igen så ska Nathalie åka hem :(( och jag ska med Evelina in till halmstad för att hennes två killkompisar kommer så vi ska dit och hämta dem. Inte det lättaste att ta sig ut till plönninge ju!

Blir säkert en mysig dag :)


Ridning

Då vår sista lektion blev inställd pga av dressyrtävling på anläggningen så slutade vi redan 09:40 idag. Ganska skönt va ;) Dessutom har vi inga lektioner på måndag. Ännu en lång helg. Nästa vecka fortsätter sen lika slappt som denna veckan. dvs: Måndag inga lektioner, Tisdag; Lektioner till 11.40, Onsdag; Heldag fast med världens chilligaste lektioner på eftermiddagen. Torsdag; slutar 11:40 och fredag; slutar 11;40.
Inte helt fel!

Stack till stallet efter vi hade varit och ätit lunch, hade tänkt longera min häst lite i ridhuset men båda ridhusen var upptagna pga av tävlingar. Men chino behövde verkligen röra på sig idag för han har stått 2 dagar i rad så jag tänkte att det kan väll inte skada att ta en liten ridtur. 
Red ut tillsammans med Evelina och ni kan ju gissa om min häst var något taggad. Heelt knäpp asså, verkligen HELT knäpp. Höll typ på att bocka och stutsa och resa sig och typ sprang runt som en idiot hit och dit haha. Men sen så chilla han ner lite i slutet men aja ;) Mycket med energi. Fick dock ont i mitt knä men det får jag leva med ;) 

Efter vi ridit så gick jag & evelina till matöppet och köpte lite mat innan vi gick hemåt. Nu är det sista kvällen natha är här på 2 veckor och det suger rätt rejält :(( kommer sakna henne jätte mycket. Men som tur är ska jag upp till henne en helg iaf! och det är i samband med göteborg horse show :D

Lägger in några bilder från idag senare :)



Fin liten bild Natha gjorde till mig :D


Glad!

Sjukt glad jag blev nu när jag gick in för att kolla tävlingarna på tävlingsdatabasen!

DE HAR FLYTTAT TÅGARP! Till veckan före! Så nu ligger tågarp och veckan därefter Kalmar. Det betyder att allting löser sig helt enkelt. De har väll själva förstått hur dumt det var att lägga alla 3 tävlingarna på samma datum och att de inte skulle få några starter typ eftersom att det redan är så få fälttävlansryttare!

Äntligen någon som har tänkt lite smart inom ridsportsförbundet ;)


Nästa helg åker jag & tränar en dag med fälttävlansteamet och sen så är det snart dags för helg träning för Magnus igen med teamet. Ser fram emot riktigt mycket. Magnus är så duktig. Snart så får jag ju lov att rida igen och då har jag ju mina träningar för Johan Lundin också i specialidrotten :)
 jag & cappuccino i flyinge


Fredag

Äntligen var det fredag!

Vaknade kvart i 7 och gick sen upp typ vid 7 och fixade innan jag & nathis gick bort till matsalen för att äta frukost. Hade sen världens mest onödiga svenska lektion. Riktigt tråkigt var det. Men det är bara att lida igenom haha. Men nu är den slut och vi har ingen lektion just nu, så sitter och chillar framför tv:n.

Har en lektion efter lunch och det är kadrilj, inte helt säkert om vi har den ännu men antagligen. Ska ju inte rida då så blir väll lika lång tråkigt det ;) Ska till stallet sen och så ska jag nog longera eller gå en sväng med min häst, eller rättare sagt så ska väll han gå en sväng med mig.. Han blir ju lite störd och hoppar runt och hit och dit så det är väll mer jag som flyger med honom haha :)

  


Körkorts teori

Finns det något segare eller? 2 timmar då man enbart sitter och försöker hålla sig vaken. FYFAN vad det är trist asså. Ska typ börja övningsköra snart, hehehe...... Undra hur detta kommer gå, har ju inga direkta bra upplevelser från min körning sen innan och det kan nog en del intyga..

Nu blir det nog att chilla resten av kvällen bara haha ;)

 En bild sen ngn dag i sommras. Annika kör och jag och elsa i skopan hahaha! Gillar att annika & sven inge åkte iväg för att lämna en häst sen någonstans så jag och elsa satt där uppe helt hjälplösa! Hhaha, slutligen kom polski och hjälpte oss :p


Nathalie Udén, grå skala & röd skala?

Nathalie Udén måste nog vara den bästa person jag någonsin mött. Hon är verkligen den bästa vän jag någonsin kommer att ha. Hon är den person som alltid finns där för en, verkligen alltid. Alla tider på dygnet och när som helst. Alla borde ha en vän som henne.

Hon betyder så fruktansvärt mycket för mig så det inte går att beskriva. Förstår inte riktigt hur min vardag skulle gå ihop längre utan henne? Vi har aldrig ens bråkat under hela den tiden vi känt varandra, visserligen är det inte jätte länge, första gången vi träffades var 16 agusti 2009. Sedan dess har vi bott tillsammans, vi går i samma klass, vi har häst i samma stall och umgås hela tiden, men aldrig bråkat mer än om vem som skulle dusha först. haha!

Hon är verkligen min soulmate, förstår mig bättre än någon annan och kan verkligen se när jag är ledsen, hur väl jag än försöker dölja det ;) Hon känner mig verkligen utan och innan. Hemskt när det är lov och sånt för då är vi ifrån varandra så himla länge, dagar känns som år och även om vi ändå lyckas träffas en del på loven är det för lite. Finns nog inte en dag då jag inte har skrattat med Nathalie och det finns nog inte en sak som vi inte gjort. jag menar vad har vi för idéer?

Åker ifrån skolan en vecka för att ta en chill vecka i göteborg. Sjukanmäler oss inte eller tar ledigt och informerar inte våra föräldrar och överraskar nathis föräldrar. Sen ringer lärare till oss och blir väldigt arga hahaha.

Åker till skåne i några dagar under en skolvecka ungefär på samma sätt som göteborg fast misslyckas lite med planen och mina föräldrar vet ingenting, när vi väl är tillbaka i halmstad och ska ta oss till skolan är vi heeelt fast. Man kan inte ta ut pengar någonstans i hela sverige för att automaterna har gått sönder, åker tåg på faktura, eller vad säger du nathis? Fraktura? haha. personer som försöker sno ens väska och sen ringer mina föräldar för att be dem boka en svit på grand hotel med anledningen att vi "var lediga från skolan och åkte in till halmstad för att shoppa och fikade upp alla pengar på espressor house och eftersom de inte går att ta ut pengar så kommer vi inte hem". HAHAHA.

Eftersom pappa var i kongo gick det inte att fixa riktigt och vi satt nog i halmstad från 8 på kvällen till halv 1 då nathas pappa kom från göteborg för att köra oss ut till skolan ;)

Sista skolveckan i ettan ska vi inte ens prata om hahaha!

Alla sjuka ridturer? När vi plötsligt får för oss att rida ut barbacka halv 9 på kvällen på två hästar som är psykiskt störda? HAHa fan vilken ridtur det blev asså. Sjukt galet. Rida bak och fram på hästar som bockar! Vara totalt ofokuserad och ramla av i hinder och skada fingret?

Restaurang besök & spontana bio besök! Taxi turer och tappa pengar och kort. ahah! och så har vi ju det fantastiska nyåret!!

Våra ridäventyr nere på stranden och alla våra galna moppeturer till stranden, och matöppet, och godisaffären och stallet haha!

Sen så finns det en heeeel del med saker som jag inte ska nämna tror jag hahahaha! Grå skala & röd skala ;)

Alla galna nätter och äventyr, halmstad, nyhem, you name it.

Nä helt klart, världens bästa vän & person är du, my bff <3

                 


Tävling?

Fan också. Nu har tävlingsterminen ändrat sig.. Preliminärt så var det ju som så att Udden skulle ha sin den 10 april och det var årets första fälttävlan och helgen därefter skulle tågarp & plönninge ha sina. Perfekt tyckte jag och planerade att ta både Chino & Easy Girl till kalmar(Udden) för att deras banor är perfekta att debutera på och stället är väldigt trevligt och fint. Bra tänkte jag då går Easy en deb och Chino en 100 ft. Då får easy en bra debut bana och Chino får ett väldigt lätt första kval till SM efter vintern.

Men nej så blir det inte. Nu ligger alla 3 tävlingarna på samma helg, hur smart är det egentligen? Jag menar det är redan ont om fälttävlansekipage och så lägger dem alla 3 tävlingarna på samma helg? Vill de inte ha några starter eller...

Dessutom så har inte Plönninge någon 100 ? Bara deb och enstjärnig*? Smart drag... Aja. Så nu funderar jag på hur man borde göra. Det optimala är ju fortfarande att åka till kalmar, men samtidigt så är det väldigt mycket längre dit. Det ligger ju på runt 30 mil.

Jag tycker inte att tågarp har sådär jätte bra debutant bana, hade nog inte velat ta easy på den banan första gången hon ska gå. Men för Chino hade det varit bra att gå tågarp då SM går där till hösten sen.

Så nu är det alltså så här:
Easy kan åka till Kalmar, Chino kan åka till Kalmar.
Easy ska helst inte åka till tågarp, Chino kan åka till tågarp.
Easy kan gå Plönninge, För chino finns det ingen klass i tågarp att gå.

Så alternativen är att antingen åka till Kalmar eller att tävla Easy i plönninge på lördagen och sedan på kvällen åka till tågarp med Chino för att tävla honom där på söndagen. Vi får se helt enkelt.

         

Två bilder på easy girl(klickbara)                                                Cappuccino älskling <3


Cristina Sport

Det absolut bästa märket inom ridsporten måste nästan vara Cristina sport. Jag & min mamma är nog en utav deras bästa kunder, haha. Köper alltid shabrak&luvor därifrån, har även tävlingskjortor, ridbyxor, tjocktröjor och jacka därifrån. Man blir helt förälskad när man ser deras produkter och kan typ köpa hur mycket som helst haha!

Cristina Sport är ett italienskt märke och säljs inte på så många ställen i Sverige, vet nog bara 2 hästsportsbutiker som säljer deras produkter, men dem är väldigt omtyckta. Annars får man beställa från deras hemsida eller så får man köpa när de kommer till Falsterbo horseshow & Göteborg horseshow. Beställde ett set för inte så länge sedan och snart är det ju dags för göteborg horseshow och då tror jag nog att jag ska köpa iaf 2 set haha :) Får inte nog av dem.

       Bilderna är klickbara. 3 av de 5 olika seten jag har från dem :)


Jag föredrar dem seten där de är kantband & ett till kantband med små söta blommor typ! Sjukt fint!

Lägger in några produkter.

                               

    


Bett

Jag tycker om att variera bett några gånger i veckan. Vill inte rida på samma bett för många dagar i rad. Varierar man bett ofta så får man en häst med bättre mun och som även blir känsligare i munnen.

På Chino använder jag mig av ungefär 4 olika sorters bett och varierar hela tiden mellan dessa.


3-Delat Sprenger bett

Det är detta bett jag använder mig av som "grund" bett. Allting måste fungera att rida på detta bettet för att jag ska sätta på andra bett på honom. Bettet är inte det som ska utgöra ridningen utan det är ryttaren och klarar man inte av att rida sin häst på ett vanligt 3 delat ska man inte heller sätta på den ett starkare bett tycker jag. Kan man tex inte hoppa sin häst på ett 3 delat bett så ska man nog ägna sig lite mer åt markarbete istället för att sätta på ett skarpt bett.
Använder alltid detta bett när jag rider dressyr samt ibland när jag hoppar och skrittar ut. Märker faktiskt betydlig skillnad på att rida på ett av sprengers tredelade och på vanliga tredelade. Dock är priset därefter, detta bett kostar ungefär 995:- 






Nathe F-Bett (Flippan-bett)

Älskar det här bettet! Rider alltid med det här bettet i terrängen på min häst. Det är ett ganska skarpt bett men på ett snällt sätt då de är en mjuk rem undertill istället för en kedja. Detta gör att de flesta hästar trivs väldigt bra på det och galopperar igenom sig väldigt lätt och vågar ta bra med stöd! Brukar använda det längst ner på det skarpaste hacket då min häst blir väldigt väldigt skarp i terrängen och för att de inte ska bli farligt ute på tävling när han vill ligga i sitt höga tempo använder man detta bettet av en säkerhetsrisk för att jag just ska kunna stanna min häst NÄR jag vill i terrängen för att det inte ska bli farligt och för att undvika skador så gott man kan i denna sport som redan är så pass olycks-vanlig eller vad man ska säga.

Detta bett använder jag som sagt på terrängträningar och tävlingar. Även vid hoppning. Tog en vild chansning och köpte detta bettet för 2000:- utan att veta ifall Chino skulle passa med de eller inte men tur som man hade så gjorde de verkligen de!





Hackamore

Älskar att rida på hackamore! Alla mina hästar har alltid trivts jätte bra på hackamore vilket jag är glad över. Tycker att man får så himla bra känsla på hackamore och man slipper att de jämt ska ha ett bett i munnen! Brukar ofta rida ut med hackamore fast ifall jag vet att han är lite väl pigg så blir det ett annat för Chino kan ibland bli lite "ignorerande" mot hackamore. Men älskar känslan man får på hackamore!

Om man enbart använder hackamore kan man köpa en hackamore rem från typ Dyon för att förhindra att sidostyckena hamnar i ögonen på hästen.

Använder det när jag rider ut, ska jogga honom, efter tävling, vid hoppning hemma. Perfekt allt i allo, haha :) Dessutom till ett pris på bara 200 :-

 


Baby Pelhalm

Just nu är det detta bett Chino funkar på bra i hoppningen. Jag brukar blanda att hoppa honom på detta och vanligt tredelat. Men både han och jag trivs bäst på detta då han gärna drar väldigt mycket samtidigt som vi båda föredrar mycket stöd. Blir lite väl starkt för lilla mig på ett tredelat ibland då så därför brukar jag hoppa honom på detta vid träningar och tävlingar.

Detta vanliga baby pelhalm kostar väll kanske 300:-



Funderar dock på att byta ut det till ett Nathe Pelhalm där jag än en gång får den mjuka remmen istället för kedjan och där jag får ett rakt bett som är ungefär i samma sort som ett nova bett :) Kostar även en del detta, 1800:- men iom att han funkar så pass bra på det andra nathe bettet jag har så är det kanske värt det? Slänger in en bild på nathes pelhalm också :)







Chillar

Sitter i soffan framför tvn och chillar med kattungarna ;) Nathis & Tiny åkte in en sväng till halmstad så jag sitter här & väntar på att evelina ska komma hem från stallet :)

Red ju ut en sväng innan med min underbara nathis, fett underbart. Fanny & Josefin följde också med. Blev en riktigt härlig ridtur, red slingan och sen sträckan ner till lilla terrängbanan och upp igen. Galoppera mycket för underlaget var inte hårt utan perfekt och solen strålade. Inte helt fel asså. Har verkligen varit en riktig vårdag idag..

Var kul att äntligen vara uppe på hästryggen igen, dock på en mini ponny & barbacka - jag är inget fan av varken ponny eller barbacka haha, men bättre än ingenting alls. Har fortfarande ont i mitt knä och ska röntga det sen när mamma & pappa kommer hem från deras semester. Är dock väldigt väldigt sugen på att ta ut min egen häst och hoppa eller rida på galoppbanan eller vad som helst!!!! men det får vänta ett tag till tyvärr :( Går ju inte att rida barbacka på honom heller för de är ju rena självmordsförsöket..

 saknar världens finaste så mkt :(

Starlight San Man

Slänger upp några bilder på "lillen" efter förfrågan.
D-ponny, importerades från Usa förra året. Grym! Lägger in några bilder från en terrängträning i höstas. Sjukt rolig att rida.

 

 
  

  

                           

 


chill skola

Fett chill skola för tillfället. Igår hade vi inga lektioner, idag slutade jag redan 11:40. Imorgon har vi 3 lektioner bara och sen på torsdag slutar vi 11:40 igen. och så bara 2 lektioner på fredag. Faktiskt grymt skönt.

Snart ska jag & natha dra oss till stallet, ska rida ut en sväng på Manne och Magic. Ska faktiskt rida idag trots att jag har ridförbud ;) men bara barbacka på lilla c-ponnyn Manne så de är nog ingen fara för mitt knä ;) Grymt vilken ridlust man får när man inte ridit på så länge typ.

Sen ska jag nog gå en sväng med min lilla galning till häst och slutligen så blir det nog hem och städa ;) Ser ju inte alldeles för fräsht ut här just för tillfället.


Framgång är att prestera bättre än bra

Framgång är att prestera bättre än bra

   

Är så grymt taggad för detta årets tränings och tävlingssäsong, känns som att allt kommer bli så fruktansvärt himla bra! Att jag sedan åker till Nya Zeeland i minst 6 veckor och avslutar årets tävlingsäsong där med massor med träning på ett fälttävlans stall gör ju inte det hela sämre direkt!

Har ju världens bästa team runt mig iår också, typ Magnus Gällerdal, Pernilla Bjuhr, Johan Lundin, Mimmi Ekfeldt & förhoppningsvis Ullrika Björnerot är några av de tränare jag kommer rida mest för. Sedan så har jag ju hela fälttävlansteamet och så en häst till att tävla i år!

Detta året ska lätt bli framgångarnas år!


ledig

Idag har vi inga lektioner så det betyder ju att vi är lediga. Grymt skönt faktiskt. Då blir skolveckan redan mycket kortare haha! Måndagar och tisdagar är lätt de värsta dagarna på veckan. Ska nog snart dra oss till matsalen och käka och sedan hade jag tänkt att jag skulle till stallet och fixa till Chino. Fett pepp på att rida men det får vänta ett tag till.. :( tyvärr.

Slänger upp några bilder på mig & Chitroon :)
 


Colour Your Dash

Fina fina lilla dash :) saknar honom ganska mycket faktiskt, men vet ju att han har det otroligt bra där han är nu och han hade inte kunnat komma till ett bättre ställe.

 

För er som inte vet vem Dash är, så kan jag berätta att det är det finaste och underbaraste fullblod jag någonsin haft och göra med! Kanske inte alltid den mest pålitliga i hanteringen, men gud vad jag tyckte om den hästen. Var ju nära på att det blev som så att jag tog med honom också till skolan, ville jag ha honom så fick jag för mamma & pappa men han var för grön. Kände att jag hade inte orken att lägga så mycket energi på en unghäst då för jag ville tävla och fokusera på Chino istället isf.



Men han var väldigt speciell. Han kom hem i februari 2010 som 4 årig hingst som bara hade gått löp. Var ett tag då han var fruktansvärt jobbig att hantera och sånt men har alltid tyckt om honom ändå. Sen vid sommaren 10 så hade Michelle börjat sätta igång honom med longering och sånt och slutligen fick jag sitta upp för att rida första "normala" ridpasset på honom. Det var verkligen kärlek vid första stund till den hästen. Redan från första början gick han i väldigt trevlig form och efter att ha ridit honom ett tag så provade jag att hoppa honom också och han hoppade allting jätte bra. Kollade inte på mur eller grindar eller någonting och var verkligen super duktig.

 

Hästen som kommer bli en stjärna snart. Han är en stjärna men ska bara utvecklas. Kommer alltid betyda mycket för mig. En jag känner sen innan genom sven-inge som heter Louise köpte honom sedan och det går riktigt bra för dem nu! Så glad att Louise har honom, och om du läser detta louise så ifall du ska göra dig av med honom någon gång så har du mitt nummer ;)


Styringe Stall

Har tävlat för en hel del olika ställen de senaste åren, och hade tänkt mig att jag skulle tävla för Dagstorp i år. Tävlade nämligen för Laholm förra året och sen så fick jag dispans och fick lov att byta till Dagstorp i agusti, så hade som sagt tänkt fortsätta tävla för dem, men då så fick jag en förfrågan att tävla för Kinda Ryttarförening då dem ville att jag skulle rida i deras Sm lag i fälttävlan i år. Så funderade på det ett tag och hade precis tänkt lösa licens för dem då jag fick en annan förfrågan.

Då var det nämligen styringe som hörde av sig och frågade ifall jag inte kunde tävla för dem och i deras Sm lag samt div1 lag i allsvenskan. Bad om att få tänka lite på det och efter att jag sett vilka som skulle rida i deras lag så beslutade jag mig för att tävla för styringe i år. Så nu är licensen löst & jag ska rida i Styringes lag.


Nya Zeeland

Har pratat lite med mina föräldrar över mail och de ska kolla upp lite praktikplatser åt mig. De är nämligen utomlands sen några veckor tillbaka, sen någon gång i januari, inte helt fel. De har varit i Hong kong, Australien&Sidney samt Nya Zeeland än så länge, och om ett tag åker de från Nya Zeeland till Singapore innan dem åker hem. Så de är ett tag kvar tills de kommer hem ändå ;) Vill inte ens tänka på hur bruna de är nu, de har typ haft verkligen sjukt varmt hela tiden.

 

Men iaf så har dem varit runt på lite olika fälttävlansstall i Nya Zeeland och fixat praktikplats där åt mig & förhoppningsvis Nathalie också. Så ifall allt går som vi vill åker kanske jag & nathalie till Nya Zeeland i 6 veckor efter sommarlovet. Inte helt fel va? :)

 


Torsdag

Fett seg dag. Hade körkortsteori nu på kvällen i 2 timmar och det är så jävla långtråkigt så man vet knappt vart man ska ta vägen. Men de måste ju göras någongång så det är bara att ta sig igenom det hela.

Har kollat runt lite idag på lite ny fälttävlansutrustning, ska beställa ett par nya terrängskydd och sedan en fälttävlansklocka också. Tror jag beställer ett par terrängboots också när jag väl är i farten.

Ska även boka in en sadelprovning i Laholm på Little Shop Of Horses när mamma & pappa kommit hem. Ska ha en fälttävlanssadel till Chino och sen ska vi se hur hans dressyrsadel passar honom också. De är verkligen duktiga där och det finns typ över 100 sadlar att prova och man får alltid prova att rida i dem och hoppa i dem och sånt. Man får även lov att låna hem en sadel någon vecka och rida i om man är osäker på om man vill ha den eller inte. Och självklart är dem sjukt bra att ha och göra med :)


Jag & Starlight san man i höstas :) Första gången han hoppa terräng under ryttare


Ojdå

Ojdå, bloggandet var visst inte varit på topp de senaste dagarna ;) Aja har haft annat för mig iaf.
Helgen var helt ok. Nu är det en ny vecka och snart helg igen! Funderade på att åka hem på fredag och sen tillbaka hit på lördag men skiter i det, de enda jag skulle göra hemma var att hämta mitt nya kreditkort.

För smart som man är så var jag och nathalie i Halmstad och då så efter vi kollat bio på kvällen så tog vi en taxi hem och när vi väl var hemma märker vi att jag har tappat mitt kort och 400 kronor.... Smart brud asså. Fanns ju inte så mycket mer att göra än att gilla läget och fick helt enkelt ringa kundtjänsten på SEB bara och be dem spärra mitt kort ;)

Hade utsläpp imorse så passade på att mocka till Chino & Magic och fixa maten, så är klar i stallet nu eftersom att jag inte får lov att rida ;)


RSS 2.0