TR ändringarna 2011

Är faktiskt en hel del ändringar i fälttävlans TR i år. De flesta är riktigt bra tycker jag.

- Iår är det ändrat så att man får lov att rida med klocka igen i de lägsta klasserna. Det togs bort för några år sedan för att man inte skulle tänka så mkt på vad klockan var utan istället känna tempot och ridningen. Jag tycker dock det är väldigt bra att de har tagit tillbaka klockan i de lägre klasserna för man behöver träna på att rida med klocka redan då för annars blir det lätt rörigt när man kommer upp i klasserna.

- Namnet endagsfälttävlan och tredagarsfälttävlan har ändrats till kort och långfälttävlan. Det är ju bra för en endagarsfälttävlan går ju inte alltid över just en dag.

- Innan har man inte fått lov att ha nosludd på tränset i terrängen men detta har anpassats efter FEI och är numera tillåtet.

- Hopp-provet ska från och med i år vara utvecklande och inte bara utslagande. I en kort fälttävlan, där man rider hopp-provet före terrängen, så ska det användas för att visa att ekipagets kapacitet är tillräcklig för att få rida terrängen. I en lång fälttävlan rider man hopp-provet sist och då ska man visa att man har bevarat hästens villighet, lydnad, energi och hoppförmåga efter genomfört terrängprov.

- Hindermarkörerna har numera bestämda färger som är olika för varje klass. Det är väldigt bra tycker jag då vid banhoppningen står det uppe flera banor samtidigt för olika klasser och i terrängen används ju vissa hinder i flera klasser och då kan de vara rörigt att hålla reda på vilka hinder som tillhör ens klass eller inte.

För storhäst är det följande:
Deb - Röd
Lätt - Gul
CNC/CCN* - Orange
CNC/CCN** - Grön
CNC/CCN*** - Blå

- Mått och vikt är ändrat på skydden i terrängen vilket betyder att man inte längre får lov att rida med vanliga hoppskydd. Det tycker jag verkligen är bra för ska man inte vara så rädd om sin hästs ben som möjligt? De är ändå en tuff sport och får de ett hårt slag på benen så kan man ju skydda de mycket med att ha bra skydd.


                                     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0