Halt ute.

Akta så att ni inte backplantar!

Eller vad säger du natha? ;)




Söndag

Var ensam hemma när jag vaknade i söndags också haha. Stora syster i stockholm och resten av familjen iväg på tävling :) Typ chillade och så fram tills klockan 12. Då kom de hem och så käka vi sen så packa jag ihop mina grejjer. Hela morgonen typ försökte min ena katt döda mig?

   Lille herr nilsson, han är ganska söt trots att han är dum.

Var ute i stallet vid kvart i 2, typ packa in alla mina saker och så, slapp mocka haha :D Åkte upp till össjö sen. där jag tränade för min tränare. Han var verkligen fin idag. Lyssna grymt bra & vilken galopp jag fick i honom. Helt underbar, finns inte mycket mer att säga än att jag var riktigt riktigt nöjd och det var min tränare osså.

Därefter tränade jag Sunman. D-ponny imp. Usa 6 år. Första gången han hoppade terräng och han var ju klockren! Busade lite i början men sen var han skit duktig! Gick i vatten och så också! Han gick inte så länge eftersom det tar väldigt mycket mentalt på dom att vara ute på terrängbanan de första gångerna även om de är fysiskt starka.

      

Åkte upp till skolan sen efter träningarna. Hade dock gärna stannat hemma ett tag till och bara ridit och chillat!


Dålig uppdatering.. igen!



Har varit hemma i helgen men är nu tillbaka på skolan :)

I fredags kom mamma & pappa och hämtade mig vid 12 tiden så åkte vi till Össjö frör att träna terräng! Galet fin var han, fina Chino! Riktigt bra språng och hoppade typ allt möjligt som förekommer i 100 klass i terrängen. Finns inte mycket mer att säga än att jag har en fantastisk häst.

Sen hem och ställde in Chino i stallet och chilla resten av kvällen :)

 Vatten i pullmangrav :D 
   

Flyinge

Vaknade för typ en halvtimme sedan vid 06. Nu ska jag & tiny till stallet och släppa ut hästarna med några andra och sen så klockan 07;50 så sitter vi med klassen på väg till flyinge för att kolla breeders. Ska bli asnice :)  Min gamla b-ponny Hjärter Ess & hans nya ryttare på tävling förra helgen :)


Lång tisdag.

Den här dagen har verkligen varit lång. Imorgon ska jag faan till skolan asså. Sjukt trött på att bara ligga hemma och inte göra någonting alls. Hade som tur var sällskap av min lilla Nathalie idag <3 Vi kollade på OC största delen av morgonen och sen så har natha städat lite och jaa vi har inte gjort mycket grejjer.

Var i stallet nu på kvällen och fixade och red. Chino fick gå slingan samt lite på galoppbanan. Han är ganska topptaggad nu men går riktigt riktigt bra. Igår började han som en idiot när jag skulle rida men fyfan vad fin han var sen. Gick riktigt riktigt bra.

Efter att jag ridit Chino idag så fixade jag till zäzz och sen så väntade jag på Anna så skjutsade hon mig hem. Nu chillar jag med nathis <3

Längtar tills fredag.

Längtar massor tills på fredag. Då undrar ni säkert varför och det ska jag berätta för er.

Pratade med Niklas(lindbäck) igår som äntligen kommit hem från Fälttävlans VM och bestämde tid för träning. Så på Fredag förmiddag hämtar mamma&pappa mig för då åker jag & Chino hem till skåne för terrängträning hos Niklas. Ser framemot det jätte mycket. Längar typ sönder haha!

Får se sedan ifall vi stannar hemma hela helgen eller ifall vi åker tillbaka till skolan på kvällen igen :) Men längtar!

 Niklas Lindbäck

Two Hearts - One Passion

<3

sjuk

Anna har precis stuckit till sin mentorsgrejj och nu ligger jag här själv med huvudvärk & feber. samt halsont. Men mamma köpte ju halstabletter igår på apoteket till mig så får väll ta en sån. Men typ spyr på dem för de smakar så jäävla stark mint. Jag hatar mint och jag hatar när det är starkt..

Men nu ska jag ligga här ett tag och tycka synd om mig själv. Jag tycker faktiskt jätte synd om mig själv.. typiskt mig. Imorgon ska jag iallafall gå till skolan, med eller utan huvudvärk. Och jag SKA rida min häst ikväll för det måste jag om vi ska iväg på fredag :) Så det kan inte mina föräldrar säga emot :D

Jag, Mim & Nathis när vi skulle typ visitera/palpera och leta efter olika ben och muskler på hästen.


Söndag.

Jag & anna vaknade vid 8 igår. Chillade lite på det och kollade tv. Sen ringde min Pappa och sa att dem skulle komma hit vid 11 eftersom jag var sjuk och sånt. Så typ städade lite på rummet men det var redan ganska välstädat så det gick snabbt.

Åkte iväg till Falkenberg och gick ut & åt då. Grillad lax, mums typ! Hade jätte trevligt och alla i hela familjen var med, wow haha! Det var typ länge sen alla var hemma och ute tillsammans och åt :) Åkte och handla sen och därefter åkte vi till stallet.

Pappa var ju självklart tvungen att hälsa på Chino, hans lilla ögonsten är det verkligen. Ganska gulligt. Pappa älskar Chino verkligen haha!

Anna sötnosen hade mockat och fixat hö till båda hästarna så det var bara för mig att ta in Chino&Zäzz och fixa krafften. De fick vila idag dels för att de gått ganska mycket och dels för att min huvudvärk kom tillbaka och jag hade feber på kvällen igen.

Kolla på film med Anna sen till klockan 02;00 och låg och snacka ett tag därefter :) mys dag!

Cappuccino, the one and only <3

Fick en förfrågan ifall jag kunde skriva ett inlägg och berätta lite om de hästarna jag rider och typ ridit och så. Självklart kan jag göra det och då börjar jag ju så klart med min lilla ögonsten.



Chino är e: Beach Boy 814 ue: Cavalotti 664
Som stammen antyder en tuff häst som vet vad han vill, men som tur är har han inte fått Beach boys aggressiva humör. Han själv tycker verkligen att han är störst, bäst och vackrast. Kung i stallet typ, eller nä, kung i världen tycker han att han är. Finns nog ingen häst med så gott självförtroende som honom. Men det får han vara för han har alltid presterat bra på tävling och älskar att jobba och göra bra ifrån sig.

Innan jag fick honom har han varit hos sin uppfödare, Anna-karin och Emma. Anna-Karin är hon som haft honom längst och som har tävlat honom mest och ridit honom upp i klasserna. Med henne har Chino gått 140 hoppning, La dressyr samt vunnit SM i fälttävlan. Han har alltid placerat sig bra och är en riktig vinnare.

Chino har en hel del speciella saker för sig, tex så blir han väldigt arg ifall man inte tränsar honom tillräkligt snabbt. Riktigt arg kan han bli då. Så fort man tar fram ett träns så dyker han ner efter bettet och vill ta det direkt, ganska charmigt haha. Men som sagt, det gäller att vara snabb för annars blir han riktigt arg. Sen så står han alltid och suger på sockerbitar och smaskar på dem med tungan ute.. Man kan inte undvika att bli charmad av honom. Men han har ju en del vilja själv osså, han tycker tillexempel inte om att vara ute så länge utan står alltid vid staketet och vill komma in. När man väl öppnar och ska ta ut honom så fullkomligt exloderar han och kastar sig ut och sen hoppar han runt som en galning runt en tills han kommer in i stallet haha.

Jag köpte Chino för lite mer än ett år sedan när jag sålt min ponny. Köpte honom som läromästare i fälttävlan och man kan verkligen säga att jag har lärt mig ett och annat på denna hästen. Men vi har tagit oss från 0 och är snart färdig kvalade till SM. Det känns ganska bra. Det bästa med Chino är nog att när jag gör rätt och rider rätt då går han fruktansvärt bra och ställer upp till100% men ifall jag skulle rida kasst så skulle han bara bete sig förjävligt. Det har jag lärt mig jätte mycket på. Han är fruktansvärt stark i terrängen men jag har lärt mig hur jag ska rida honom så jag ej får det att han sliter sig fram utan jag bara har att han ligger på väldigt mkt ist.

De första månaderna jag hade honom var han helt galen kan man säga. Riktigt jävla galen. Han var så stark och han drog iväg med mig HELA tiden i hoppningen. Varenda gång. Ibland kändes det hopplöst, som att jag aldrig skulle kunna få någon koll på honom. Men sen en dag så bara satt allting. Jag bara visste exat hur jag skulle rida honom, sen dess så har det verkligen varit den mest perfekta matchningen av häst och ryttare som bara går. Han är allt jag någonsin letat efter.

Vi avslutade 2010 års fälttävlanssäsong med ett Dm guld och nu har vi bara några få kval kvar till SM 2010 i fälttävlan. Känns fruktansvärt bra och jag vet att jag kommer kunna nå exat alla de målen jag har med Chino ifall jag är rädd om honom och ger honom en väl balanserad träning.


Gårdagen.

Igår var jag faktiskt riktigt duktig! Gick upp vid halv 8 och så tog jag med mig tilda(en liten hund) och så jogga jag 4 km, duktig värre! och sen såg gick jag dessutom 4 km och red 5 hästar.
Chino var jätte fin men han hade stundtals dampanfall. Han hade ingen bomull i öronen igår och det blåste o lät ganska mycket så han fick ju lite flipp men aa nöjd med honom ändå.
Prinzess var en jävla bitch först och skulle bråka och ha sig och sparka och bocka men det släppte sen och då blev hon jätte fin faktiskt. Hon tar inte stödet riktigt på bettet ännu men det kommer snart tror jag. Har redan blivit mkt bättre iaf.
Manne var jätte fin och jobbade på bra. Speciellt i galoppen var han väldigt mjuk och lösgjord och galopperade igenom hela sig.
Rocky var lite käftig i början men sen så släppte det och han blev riktigt fin. Speciellt traven. Lösgjord och fanns lite register i traven då.
Axa var fin, han inte rida henne så länge eftersom det började bli ganska mörkt ute på fältet men jag red igenom henne i skritt, trav och galopp.
Sen så cyklade jag hem på algen hahaah, och så käkade jag tacos med Nathalie & Tiny <3

Kentucky update.

Efter bra dressyrstraff (alla under 50, lindbäck med 39!! ( ind. 6 plats) ) gick sveriges fälttävlanslag ut i terrängen på en 3;e plats men allt gick ju inte som väntat i terrängen. Niklas Jonsson var felfri men fick 4 straff för att han inte höll optimaltiden. Detta var ju skit bra med tanke på att det var hans första stora mästerskap.
Niklas Jonsson & First lady vattenhinder.
Algotsson bröt på hinder 5 efter att ha fått några stopp på vattenhindret. Det var det nog ingen som förväntat sig för bullen stannar ju aldrig i terrängen, han är ju alltid klockren. Men färgen på vattnet är antagligen det som fått honom att tveka. Hemskt tråkigt, bullen är 20 år still going strong.
Lindbäck, den bästa av dem alla skulle jag säga, fick ett tråkigt stopp på hinder 24.. Niklas var fruktansvärt besviken på sig själv och menade att han ridit för snabbt och hade fått för dålig väg till hindret och mister pooh hade ej fått plats till avhopp. Tråkigt, men det var en utomstående terrängritt han gjorde. Hindret måste hoppas snett redan från början för att komma rätt in på hinder 24 som ni ser står lite snett framför.
sist ut i laget hade vi Katrin norling på pandora emm. Olyckligt nog ramlade hon av vid hinder nummer 8. Hon skadade sitt knä och fick därför åka till sjukhuset för att röntgas. Hästen skadade sig även, om så milt med en blödning i vänstra bogen och skrapsår. De fick ett dåligt språng på hinder nummer 8 och i landningen tappade hästen balansen och det var då katrin föll av.
8a. 8bc
Eftersom att vi hade två uteslutningar är där med svenska laget ute ur medaljchansen. Terrängbanan var svår och ställde mycket frågor till våra ryttare men jag tycker att de klarade det ganska bra ändå. Tillexempel så är ett stopp på en sådan här terränbana inte något som är oförståeligt men det är jävligt tråkigt att det blev så för niklas när han hade all chans att kunna ta sig runt felfritt och ha en medaljchans. Men det hade kunnat vara värre, av 79 ekipage hade vi hela 19 som blev uteslutna... Det förklarar svårigheten lite grann.

Inför det slutavgörande banhoppningen har vi dessa lag i toppen :
1.) Storbrittanien 139,4 straff
2.) USA 143,3 straff
3.) Kanada 147,5 straff
4.) Nya Zeeland 150,8
5.) Tyskland 192,7
6.) Irland 198,5 straff

och individuellt har vi :

1.) Michael Jung, Tyskland, La Biosthetique-Sam FBW 33,0 straff. ( helt otroliga straff )
2.) William Fox-Pitt, Storbritannien, Cool Mountain 42,0
3.) Rebecca Holder, USA, Courageous Comet 42,5

Bäste svensk ligger på 17;e plats. Om ni kollar på 2:an straff individuellt så ser ni att han har 42 straff. Hade lindbäck hållt nollan igenom hela terrängbanan hade han nu legat på en 2.a plats. Men allt går inte alltid som man tänkt sig.

RSS 2.0