Gårdagens ridpass

Red ett dressyr pass i ridhuset på förmiddagen. Chino var verkligen skit fin! Tränade mycket på de jag tränade på när jag var iväg på teamträning sist för Pernilla och allt de jag fick med mig därifrån har gjort så stor skillnad! Det är verkligen kul när man kan sitta på och känna skillnaden!

Började med ganska mycket skritt arbete just för att arbeta igenom alla musklerna och värma samt få fram en god lösgjordhet. Jag tycker att skritten ger som bäst inverkan när man hela tiden gör någonting, det måste verkligen hända något hela tiden för att inte tråka ut hästen! Därför lägger jag gärna in mycket volter och flyttar honom i sidorna samt framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Vill hela tiden ha en väldigt aktiv häst. Chino kan ju alla skolor och har väldigt lätt för sig men gör inte jag det på rätt sätt så gör han ingenting. Så det tycker jag är skit bra för då lär man sig verkligen.

I traven arbetade jag mycket med att ha honom i en högre form, och det får jag ganska automatiskt nu när jag fick hjälp med hur jag skulle göra det. Chino har ett oerhört stort steg och därför blir det mycket häst att rida ihop och han vet att han är skarp och kan lägga sig lite i handen om jag inte rider honom rätt. Men det handlar om att HELA tiden ta halvhalter, innan varenda grej jag ska göra så måste jag ta halvhalt, jag kan inte sitta på rakt spår utan att göra halvhalter heller för då blir han bara stark och går på ännu mer. Hela tiden halvhalter. de är nycklen till allt typ. Flyttar honom mycket och volter. Bytar ofta varv för att det inte ska tråka ut honom.

Galoppen på honom har jag faktiskt fått till riktigt bra nu. Ett tag var han bara så dum i galoppen men nu sitter de perfekt. Brukar galoppera fram honom i lite högre tempo och längre steg så han får röra sig igenom hela kroppen för att sedan gå ner till mer samlad arbetsgalopp. Sedan sitter jag och rider på mycket volter, flyttar honom i galoppen, byter galopp och rider i förvänd galopp! Förvänd galopp och galopp ombyte har han så lätt för så de är knappt sant!


Blev ett riktit bra pass och jag hade en häst som gick i lagom högform i ett lagom tempo som var riktigt fin i munnen och lösgjord! De är kul när de går så bra!


bra kväll

hoppas på en bra kväll idag ! :D


Bästa mamma

Min mamma kom hit igår för att lämna mitt sim-kort till mitt nya abonnemang. Söt som hon är så ringer hon en halv timme innan hon kommer och säger: jag blir lite sen men jag har en överraskning med till dig som du nog kommer bli väldigt glad för!

Och det hade hon ganska rätt i. För när hon kom så fick jag ett par Veredus Guarnieri Ridstövlar och ett par Dyon Chaps av henne. Helt utan anledning. Hon är verkligen bäst min lilla mamma!

Åkte och handlade sen och chilla. Skulle egentligen ut och äta också men det hann vi inte för hon var tvungen att åka hem för att hjälpa min lilla syster i stallet där hemma eller någonting. Saknat mamma massor, har typ träffat henne 2 gånger sen i början på januari ju. Sjukt!

   


Lördag

Har varit lite segt med uppdateringen, jag vet ;)

Igår så red jag ut en sväng på Chino lite senare på kvällen tillsammans med Evelina. Jätte mysigt. Men chino fick något ryck i galoppen och skulle inte stanna på ett tag tyckte han med slutligen lugnade han ner sig så vi kunde skritta och vänta på evelina ;)

Kvällen var grymt seg, hade en del planerat först men blev inte så :( Hade de iaf mysigt och mamma hade köpt mat till oss så att vi kunde grilla så det gjorde vi och därefter kolla vi film.

Idag ska jag nog rida ett dressyrpass på Chino i ridhuset hade jag tänkt, han har känts jätte fin nu ett bra tag så hoppas att det håller i sig. Nu börjar dessutom årets första fälttävlan närma sig och det är mindre än 1 månad kvar faktiskt! Ska bli otroligt kul! Finns nog inget jag ser mer framemot än de ! Nu är de bara 5 skolveckor kvar innan jag och Nathalie beger oss uppåt i landet till försäljnings & galopp stallet kolungen i en månad! Därefter 2 veckor kvar i skolan innan sommarlov. Känns som att allt går så snabbt nu! Ser framemot sommarlovet sjukt mycket, men samtidigt är de så tråkigt att vara utan alla så länge :((




Ponny mätning

Sjukt diskuterat ämne, fattar inte varför det finns så mycket att diskutera om det? Är din ponny 141 cm då är den de och då är den fan en d-ponny och inte c-ponny. Ge fan i att mäta ner den då. Tycker jag.

Men många andra tycker ju att de ska mätas ner så att de har någon chans att ta placeringar i klasser och så vidare för det skulle dem inte kunna om de var i sin egen klass. och såklart för att de blir mer värda.

Tycker dock de är sjukt fel, för är den inte inom de måtten som är angivna så är det inte meningen att den ska vara inom en annan kategori. Sjukt fusk. Varför skulle inte en ponny på 142 cm kunna vinna lika mycket som en ponny på 147 cm ? Det hela handlar om 5 centimeter.. Seriöst talat lixsom. Kolla in storhäst klasserna lixsom, där finns de hästar på 160 som alltid vinner över hästar på 175, de är 15 cm. Höjden på hästen har ju fan ingen betydelse utan det är hästens kapcitet och spänstighet samt vilja vi snackar om här.

En liten häst har dessutom också lättare för sig då den är ofta mer smidig och lättare att vända på liten yta, det är väl inte helt fel att kunna ta till i omhoppningen?

Jag har själv haft en liten ponny på 142 cm och det har aldrig funnits en tanke på att mäta ner henne. Hon hade så grym teknik, spänst och kapacitet så de kvittade hur höga hinder du ställde framför den hästen så kunde hon hoppa dem ändå. Hade hon inte varit så lätt stressad lovar jag att hon lätt hade varit en av de bästa ponnyerna i landet nu för hon hade en talang få förunnat. Hon kunde hoppa hus, hon hoppade högre än sig själv.

Dessutom så hoppar de flesta hästarna bättre på stora hinder så då tycker jag att de kan lika gärna vara kvar i sin egen kategori. Och nu sen den nya reglen ang. ponny mätning har kommit så blir det ju faktiskt fler och fler som köper de lite mindre ponnyerna iom att det inte är ngn som vill köpa en maxad d-ponny på 148 för att sen åka fast på mät kontroll där de visar sig att hästen är 150 och den inte längre får tävla som ponny. Tycker att de är bra att de har tagit till mät kontrollerna så att de ponnyerna som inte har i de olika kategorierna att göra åker ut!


torsdag

Skönt med torsdag, det betyder att det snart är helg! Ska bli himla skönt.


Mamma kommer imorgon för att lämna lite saker till mig och sen så ska vi till Halmstad för att shoppa och lite sådant, ska säkert ut och äta också. Ska bli kul :) Längesedan jag träffade henne nu. Har typ träffat henne och pappa 1 gång sen i början på Januari eftersom de har varit på semester så länge och jag bor ju här på skolan. Pappa är ju nere i kongo och jobbar nu igen så det blir bara mamma som kommer.

Får se om Chino får vila idag eller inte, jag & natha hade tänkt gå till stallet innan körkorts teorin... som vi verkligen ser framemot... eller inte. För annars får vi gå dit efter 7 men det hade varit skönt att chilla efter det bara. Annars blir det så himla mycket!

Tror jag & natha ska in till Halmstad i helgen och hitta på någonting, blir nog kul förhoppningsvis ;) Sen blir det träning måndag förmiddag då vi har studiedag! Upp i sadlen för privat dressyrträning redan 08:30.. inte illa haha ;)


Onsdag

Skönt att det redan är onsdag! Gick och la mig redan halv 12 igår så var pigg när jag vaknade, men min stackars natha mådde inte bra :(( Så har precis haft biologi och därefter idrottsprov. Nu ska jag inte göra mycket asså. Har två engelska lektioner i eftermiddag :(( men tydligen ska vi kolla på teater så det blir nog ganska chill ändå!

Sen ska jag rida dressyr på Chino och så ska jag rida Magic också för Nathalie bad mig om det igår. Har även fixat så att vi tar ut tränare till helgen, på söndag eller måndag då vi har studie dag. Ser fram emot det väldigt mycket, de träningarna är verkligen super givande. Hon är jätte duktig och de man kanske får utav 5 träningar annars får du ut på en träning för henne. Hoppas på att hon kan komma 2 gånger varje månad iaf.


Köra!

Traktor körningen gick bra ;) jag och nathalie hade lite traktor race tävling i skogen när vi var själva och sen så fick vi köra i samma traktor när vi skulle backa släp. Hade typ fett hög musik och jag backade och nathalie var traktor lärare! Hahaha! jag fick lite panik då och då och när nathalies stol inne i traktorn gick sönder så lät det som fan och jag trodde jag hade förstört traktorn. Jag skrek och fick panik hahahah! Tog väll sådär en halv timme för oss sedan att backa in släpet där de skulle stå innan vi fick gå ;)



traktor

Sitter i skolan och pluggar körkortsteori, eller jag har inte öppnat programmet ännu, så är väl mer facebook dådå. Ska iaf snart ut och köra traktor, det är fan läskigt. Idag ska vi backa in släp eller vad nathalie nu sa. Hjälp! Hoppas vi får köra i skogen istället, då behöver man inte tänka så mkt haha :p

 

Lite bilder från när jag precis fått chino :)


Lilla eda..



HAHAHAHA var bara tvungen. Vacker du är Evelina :)


Praktik

Lite ändrade planer om praktiken. Inte helt säkert att det blir i Nya Zeeland längre. Står mellan Nya Zeeland, Florida och Californien. Jätte många fina fälttävlans stall så nu ska vi bara välja ut något av dem där vi har fått plats att vara på :D spännande haha :)






381 Burwell Road, Harvest, AL, 35758, us
5410 Ossineke Drive, SPRING, TX, 77379, USA    17431 Victoria Lakes, SPRING, TX, 77379, USA



Det känns lite som att vad vi än väljer så kommer det att bli sjukt grymt :D


Parlanti



Tycker Parlantis hel långa chaps är väldigt snygga! Gillar dem mycket mer än Dyon's. Kostar ungefär 3800:- Bra pris för att vara Parlanti!


Måndag

Tog fridas utsläpp imorse, så var bara att gå upp tidigt för att dra sig till stallet ;) Gick dit med jeffi & frida. Gick faktiskt snabbt och därefter mockade jag och fixade allting i stallet så nu är jag klar för idag. Ska försöka se ifall vi kan ta oss in till Halmstad idag för att fixa mitt abonnemang och internet och sen sola kanske.

För mitt internet fungerar inte så måste fixa nytt nu. Och 3 är ju så jävla efterblivna som lovade att mitt nya abonnemang skulle fungera senast i lördags men det fungerar fortfarande inte??? Så jävla damp får jag på dem. Pappa har nog ringt och pratat med dem över 10 gånger men de bara lovar att fixa de men inget händer ju.


Fest

Drog med några tjejer till Lynga igår på fest. Blev väldigt lyckat och hade väldigt kul. Hahaha, han som skulle köra oss hem hade tydligen dratt hem, så vid 4 påbörjade vi en vandring hemåt ;) Tog typ lite över 1 timme och det var ju en del saker som hände då haha!

Cyklade ner till Lynga sen vid 12 för att hämta Nathalie & Nathalie som hade blivit kvar där igår ;) Käkade sen när vi kom hem och därefter red jag & Evelina till stranden. Var sjukt härligt, men väldigt väldigt kallt. Det roligaste var väll ändå nästan när evelina nästan slog ut sina tänder ;)

Nu ligger natha här och sover och jag chillar på det. Vet inte om Evelina skulle grilla ?? hahah. undra hur det kommer gå. Gal1! Blir nog att sova tidigt idag för är ganska trött :)


Lång tid i stallet

Har tillbringat väldigt lång tid i stallet idag, har varit fett chill typ :) Vill festa ikv så får se vad vi hittar ;)

Började med att hjälpa Nathalie idag när hon hoppade :) Gick riktigt bra trots två avsittningar, båda skötte sig utmärkt tyckte jag! Med lite tid och träning så kan de verkligen bli riktigt riktigt bra, himla kul!

Därefter var det dags för lilla prinsessan att göra sin debut på ute banan och hoppa! Hon har ju inte blivit jätte mycket riden nu så hon orkade inte så mycket, men i början hoppade hon riktigt bra. Hon hoppar med väldigt mycket rygg tills hon blir trött, då blir det lite mer fullblodshopp. Men kan hon bara komma upp i en topp kondition nu så kan de bli en väldigt fin häst av henne också :) Rolig att rida är hon med!

Natha gick hem sedan och Anna som kom cyklandes till ridbanan följde med mig till stallet. Fixade i ordning Chino och sedan red vi ut en längre stund :) Var väldigt härligt i solen! Hoppas vädret håller sig så!

Därefter väntade jag på att Anna skulle bli klar i stallet och så gick vi hem till nathis. Nu får vi som sagt se vad kvällen bjuder på :)

 




R.I.P

Pratade precis med min tränare och hon blev tvungen att ta bort världens finaste greta idag :'( Finaste amazing grace. Ofattbart! De två var verkligen så himla fina tillsammans och hade ett sånt band och samspel. alla tankar går åt er <3






Falkenberg

Blev ju till att gå upp tidigt imorse, inte kul.. Efter en stunds snoozande så kom vi trots allt upp och fixade oss, men blev lite stressigt till slut ändå haha. Med papper och id kort åkte vi sen till falkenberg. Skulle ju gå på riskettan. Satt fan och lyssna på en gubbe från 8 till 12. SÅ tråkigt asså! Men nu har vi gjort det iaf och det känns skönt.

Ridhusen är inte lediga ännu, så får vänta lite innan vi drar till stallet. Hade tänkt hoppa idag. Jätte längesedan jag hoppade Chino nu! Verkligen sugen på det. och sen ska jag hoppa Easy också för snart är det ju tävlingsdags för den lilla :)



jag&min ponny Jannie<3


Bästa veckorna i bilder

                       

Lyckat

Ja, hela natten klarade vi ju inte! Vi var ute en sväng runt 4, typ en halvtimme kanske. Men det var ju sjukt dött på hela skolan, inte en enda jävel vaken. Så efter ett tag drog vi oss hemåt igen för att chilla ett tag till och sen lite innan halv 5 så bestämde vi oss för att sova ändå ;)

Nu ligger vi i sängen och softar, ska snart gå upp och sen i eftermiddag blir det traktor körning i skolan. Sjukt soft dag. Sen så är det körkorts teori och därefter ska jag & natha till stallet och rida och så. Och imorgon är det ingen skola för oss två heller ju. Himla skönt!


Vill ha sommaar!


vaken

Klockan är typ lite över 3 på natten & jag och nathalie sitter och festlistor på spotify!! Awesome!

Ikväll har vi absolut inga planer på att gå och lägga oss! Det är en sån natt när man bara ska vara vaken! haha! Får se vad vi hittar på resten av natten. Snart ska vi ut en sväng för att se vad som händer ute tror jag och sen fixa lite mer musik ;) det är ju trots allt nästan bara 4 timmar tills matsalen öppnar för frukost! Det ska väll inte vara några problem att vara vaken den tiden!


Väldigt gammal bild på oss :p


Lång dag

Har varit lite överallt idag känns det som ;) mitt internet är dessutom sönder så jag lånar evelinas lite.

Inledde dagen med lite sovmorgon, gick upp vid 09:15 typ och chillade lite. Vi var ju lediga hela förmiddagen så det var väldigt skönt faktiskt. Somnade ju typ inte förrens 3 igår.

På eftermiddagen åkte vi till Falkenberg med klassen & några från maskin typ. Var på UF-mässa, jag och natha gick typ ett varv runt allt och kollade innan vi istället bestämde oss för att gå i affärerna ute på stan om man nu kan kalla det för de. Trodde vi var vilse ett tag men det visade sig att det var vi inte. Nathalie var iaf nog väldigt glad för att hon åkte med ändå tror jag haha ;)

Var hemma vid halv 4 igen och därefter kom pappa och vi åkte till stallet och fixade till Chino och så tog vi in lite hästar. Därefter tillbaka till skolan igen för att övningsköra, pappa kom ju till halmstad för att lämna foder och vara med på övningskörningen. Gick typ grymt idag, jag fick typ köra massa och sen träna på att backa i hörn och uppförsbackar och parkera och så backa in vid bilar och parkera och så.

Vi skulle egentligen in till Halmstad och äta sedan men vi var ute med körläraren och körde från 18:10 - 20:30 ungefär så det blev inte tid till det helt enkelt!

Nu har jag städat mitt & nathas rum och hallen och köket så jag är klar för ikväll. Ska plugga lite på idrotten sen också för det har vi prov på imorgon.

 finaste iris <3


Comeshine

Ifall de är någon som är intresserad av en riktigt fin storhäst så är det bara att höra av sig :)

Come Shine heter hon, kallas för CS. Ett fullblods sto som blir 7 i år som har gått upp till 120 cm hoppning. Hon är startklar för 130 nu. Hoppar HUS, med grymma bakben. Väldigt spänstig och rädd om benen så hon är sällan i en enda bom. Säljes endast för att hon inte trivs med att tävla fälttävlan.

Någonstans mellan 169-172 cm i mankhöjd. Långbent och smäcker! Väldigt cool häst att se på!

Priset är ungefär 100.000 kronor.

För dem som skulle vara seriöst intresserade har jag några filmer också!


 










drömhäst

Min dröm storhäst

Fyll i vad du har för drömhäst

Stam, ålder osv.
Hade ju inte varit fel att ha en efter theodor o'conner men han betäcker ju inte. Så skulle väll säga att den får gärna ha vilken stam som helst så länge den har mycket fullblod i sig!
Just vad jag skulle vilja ha nu är en häst på kanske 8 år.
Utseende:

De som känner mig vet ju direkt vilken färg jag säger.. Finns inget jag är så svag för som lite rödare fuxar, eller fuxar i all allmänhet, men speciellt rödare fuxar. MUMS. Ser de sedan lite fullblodsaktiga ut, smäckra, långbenta, välmusklade och med en fantastisk utstrålning där de visar att dem tycker de själva är bäst så är jag som såld :) Gärna med bläs och 4 vita haha :)
Hantering:
Hanteringen spelar inte så stor roll så länge den alltid är glad och inte bitchar sig haha :)

Dressyr:
Jag vill ha en häst som har väldigt lätt för sig i dressyren, som är väldigt mjuk och som har en bra mun. Jag vill ha en häst med stora luftiga gångarter och som är lätt i handen.

Hoppning:
Kvick & spänstig häst med bra teknik. Ska vara mycket egen motor och det viktigaste av allt är försiktigheten!! Har mycket hellre en häst som är lite tittig än som bara hoppar allt man styr på. De hästarna har bättre teknik och hoppar ofta med mer rygg och är klokare. Dem som man får de felfria rundorna på.

Terräng:
En snabb häst som kan ta beslut själv. Måste vara hinderklok och försiktig om benen, mycket modig men inte övermodig för de är då de blir farligt. Ska verkligen söka efter hinder själv och man ska aldrig behöva be den om att gå framåt utan de enda läget som ska finnas är att man ska kunna lugna den.

På tävling:
Uppmärksam, ha viljan att vara bäst, en häst som älskar att visa upp sig. Ska vara lätt att hantera vid sadling och broddande och sådant för annars är det lätt att energin man ska ha till ridningen går åt att tex bli arg eller sur för att hästen inte står still o allt tar tid och då blir allting halvgjort eftersom det blir så stressigt.

Tidigare resultat:
På min drömhäst skulle de nog vara 8-åringen som startat 2*-ig med goda resultat men inte mer för jag vill inte ha en häst som är utsliten, men med kapacitet och vilja för att gå ännu högre. Gärna kanske MSV dressyr och 120 hoppning iaf.

Stallet

Blev stallet lite senare idag, gick dit med Evelina efter att jag hade övningskört. Vi chilla på det i stallet och tog det lungt, mockade och fixade först innan vi började fixa med hästarna. Blev att rida ut eftersom jag inte tänker rida min häst på underlaget och lilla ridhuset var bokat.

Chino uppförde sig faktiskt hyffsat bra idag när vi var ute och red, väldigt skönt! Hade det nya scourier bettet på honom som han verkade trivas väldigt bra på, jag fick en väldigt bra känsla i handen på det också! Älskar när man hittar nya saker som passar!

Kom typ tillbaka till stallet vid 21 och fixade hästarna och därefter gick vi hem & nu sitter vi här och chillar! Vi har tydligen inga lektioner imorgon förmiddag och på eftermiddagen ska vi bara till falkenberg för att gå på UF-mässa, riktigt skönt faktiskt. Har alltså bara en skoldag kvar, för på fredag ska jag & natha på riskettan i falkenberg också.


Utrustning

Anonym om Uppe tidigt:
kan du inte skriva mer om utrustning och lägga in fler ''outfits'' tycker du har skit snygg utrustning jämt :P



Självklart kan jag göra det om ni vill läsa om det :) Kan passa på att lägga upp ett inlägg redan nu om vad jag tycker om mina tretorn Falsterbo Gtx stövlar!

Tretorn Falsterbo Gtx

Har alltid tyckt att denna stövlen är väldigt snygg, tycker om det guldiga till det svarta. Vissa tycker att dem är skit fula och vissa tycker att dem är väldigt fräcka. Mig gör det inte så mycket att andra tycker de är fula för de är ju jag som ska ha dem och inte andra.

Var väldigt nöjd med dem i början, nu är det väll sådär. De har en otroligt skön fot, man kan gå hur länge som helst i dem, den är väldigt stadig. Sedan har dem ett väldigt mjukt stövelskaft, som sitter snyggt på. Jag har alltid tyckt att de är smart att de är bara att dra i snörena rakt upp så spänner man in stövlen. Så de känns lite som att ha en stabil sko med parlanti stövelskaft. Inte helt fel, eller hur?

Dock så sjunker dem ihop väldigt lätt och eftersom de inte är helt färdig utvecklade ännu så finns stövlen bara i standard i höjd, det blir lite lågt för mig nu när dem har sjunkit ihop lite, och jag avskyr när man har för korta stövelskaft. Sedan gick snörena i sönder på mina stövlar och de har även blivit lite slitna längst fram, men de kan jag nog inte riktigt skylla på tretorn. Jag är ganska slarvig med mina stövlar och går väldigt mycket i dem och använder de riktigt mycket så de blir ju så då. Av 5 poäng skulle jag nog ge dem 3,5!

   

övningskörning

Ja, då var det dags för att övningsköra igen ;) Fick köra direkt idag och köra iväg och jag var typ bra haha, fast hade lite problem med att växla ner från 6:an till 2:an men de gick det med efter ett tag. Får typ lite smått panik när jag ska göra så mycket saker, typ växla, koppla och bromsa samtidigt, sjukt svårt haha. Men det går ändå bra faktiskt. Hade aldrig trott att jag skulle klara det så bra som jag gjort än så länge :p

Körde typ till Kvibille och sen så körde vi på lite andra ställen och avslutade med att stanna och starta i uppförsbacke och nedförsbacke. Lite läskigt när de rullade bakåt när man startade i uppförsbacke bara haha :)

Men man blir typ sjukt trött i huvudet av att övningsköra, man typ måste ju koncentrera sig så himla mycket hela tiden, mer än vad jag trodde innan. Haha, kanske därför det inte gått så bra då.

Ska på det redan imorgon igen för då kommer körläraren och jag ska köra 2 timmar. Ska tydligen göra halkan i APRIL???! och jag har kört 3 gånger nu? haha aja han trodde att det skulle gå så får väll ligga i nu då. Ingenting är ju omöjligt om man bara har lite vilja.

 Saknar mitt lilla rum hemma på sommaren, bara sitta ute på balkongen på kvällarna i en mysig stol med datorn i värmen! underbart!


Uppe tidigt

Var ju bara till att gå upp tidigt idag för att släppa ut hästarna. Trodde de skulle gå sjukt segt men redan 07:10 var alla hästarna ute så det var bara att sopa stallet. Fick skjuts hem av Vicktoria & Gyllenswärd sen, skönt så man slapp gå ;) haha.

Har precis haft en lektion biologi och har 2 kvar idag. Även en lektion svenska. INTE kul. Ska typ övningsköra sen vid kvart i 5 så blir lite senare i stallet idag. Får se hur jag rider Chino, har inte riktigt bestämt mig än. Ska iaf inte rida i stora ridhuset för de har ju sämsta underlaget som sagt, rider i lilla ridhuset isf. Men vi får se. Tror pappa kommer hit en sväng idag också för att lämna sweetfeed(chinos foder).


RSS 2.0