Torsdag..

Dagen har gått snabbt.. Skönt. Släppte ut hästarna imorse eftersom det var vår utsläpps dag och sen så hade jag matte B. Näst sista matte lektionen i mitt liv, känns jävligt gött. Ska nog plugga lite matte i helgen så att jag sätter ett lite högre betyg på sista provet nästa vecka ;)
Efter det väckte jag nathalie som hade haft sovmorgon och då hade vi engelska och vi redovisade och det gick väll helt ok. Efter lunchen så stack vi till fjellare för att ha stall hela eftermiddagen. Egentligen skulle jag ha tömkörning, men eftersom det bara var jag och Emma som var där från vår grupp så skulle vi rida istället. Skulle först ridit Disco, men jag fick byta till Chitroon :D min lilla bäbis Chitroon! Då vart jag glad haha.
Men jag & natha ville inte rida dressyr så vi frågade Sjaunja ifall vi kunde rida ut istället och det gick bra. Moa och Emma hängde på också. Så vi hade värsta chill turen i skogen, red typ kolmilan. Värsta härligt.
Efter stallet så tog vi algen och nettans cykel och cyklade upp till vårt stall och fixade våra hästar. De fick ta det lungt idag eftersom att de blev vaccinerade igår. På vägen hem så fick vi ett samtal från Anna om att hennes kompis hade ramlat av och hästen kom i full fart mot stallet. Så vi cyklade iväg och fångade hästen och sen kom anna i full galopp på rocky. Så då skulle jag tydligen rida rocky bort till skogsvillan när anna red den andra för att vi skulle möta upp hon som ramlat av där haha :)
Sen stack jag & nathis och käkade och nu har jag skrivit klart min engelska och kollar lite fälttävlanshästar som är tillsalu i england :0)
8 åring som går enstjärnig.
6åring :)  Donnerhall prinzess

Världsmästerskapen

jaa.. imorgon startar VM i fälttävlan i Kentucky och jag skulle ha åkt dit idag. Men så blev det inte tyvärr. Fruktansvärt tråkigt.. Vill se terrängen på lördag så fruktansvärt gärna och hade inte varit helt fel att åka till Kentucky igen, världens underbaraste ställe.

 Lycka till våra svenska fälttävlansryttare!

Fälttävlans DM

Ja, som sagt så skulle jag berätta resultatet.
Chino var så fruktansvärt fin och vi debuterade en högre klass som var väldigt maxad och enligt min tränare den bana som var mest lik och förberedande för enstjärnigt. Lite dumt att debutera en ny klass på den banan kanske, men hade aldrig gjort det ifall jag inte visste att vi var redo för de och mina tränare sa ju det samma.
I vartfall så åkte vi hemifrån 06;30. Var typ där en timme senare och mamma sprang och anmälde och veterinärsbesiktigade och sånt. Jag började fixa Chino därefter och sen så började mamma gå med honom så att han blir typ lite framskrittad under tiden som jag gick hopp banan. Kändes som en bana som skulle passa oss. Ganska mycket linjer och så.
Chino kändes iaf jätte fin på framridningen till dressyren och även inne på banan var han RIKTIGT RIKTIGT fin, speciellt den förvända galoppen fick vi till riktigt riktigt bra :) Var väldigt nöjd med den ritten i varje fall. Sen snabbt ner och sadla om och brodda & allt sånt för att sedan börja hoppa fram honom. Först kändes det som att han inte svara upp riktigt men det blev det snabbt ändring på och avslutade med ett perfekt språng på oxern på fram hoppningen innan jag valde att gå in på banan.
Och där satt det verkligen, nollade en klockren 110 och han var skitfin hela rundan. Kom bra på allting förutom ett som han gick av lite långt på men han var riktigt fin och lyssnade och så. Sen fick han käk och vatten innan han skulle få vila sig lite.
Började sen gå terrängbanan, tror det var 27 hopp under hela ritten. En hel del kombinationer. Där var tex med en 3-stegstrappa, bord kombination. Den tyckte mamma inte om för den var ganska maxad in haha. och sen var där en kombination spets --> smal. Ganska teknisk lätt klass bana men det kändes riktigt bra och jag var verkligen taggad för att ge mig ut i lite svårare terräng.
Fick start tid ca. 14:15. Red fram honom som vanligt innan terrängen, mycket skritt, lite trav och sen galopp och lägga upp honom i ett högre tempo och sen några få skutt på framhoppnings terränghindrena. Sen var det ganska snart min tur och snabbare än jag trodde var jag ute på banan. Och vad kan jag säga mer än att han är så fruktansvärt fantastisk? Vi nollade terrängen och han var finare än någonsin. Fick 1 straff för tiden tror jag, men vi var en av de få som nästan klarat tiden. Många hade över 10 straff för tiden och det är ganska mycket.
Sedan så låg jag 1;a i DM klassen och låg även placerad i den vanliga klassen resten av starterna. Så nöjd med allt. Och vet ni vad som händer då?
När prisutdelning sker så vips så kommer det upp på resultat listan att jag har fått straff i terrängen? Så faan heller att jag hade fått. Snackade med överdommaren direkt och tydligen hade funktionären vid vattenhindret skrivit farlig ridning på hinderprotokollet. Det enda chino gjorde där var att sakta in lite, som han alltid gör inför vattenhinder och jag la till spöt på bogen en gång och han hoppade utan problem och fortsatte. Men självklart var det jag som hade rätt att det var inte farlig ridning och det sa dem men de hade inte tillåtelse att ändra funktionärens mening utan jag fick helt enkelt inte mina placeringar. De var hemskt ledsna och sa att så här får det absolut inte bli och massa för de hade själv sett att det var ingen farlig ridning och bla bla men det fanns inget att göra åt det utan jag fick istället nöja mig med att tänka att det egentligen var MITT dm(skåne+halland) guld trots att jag ej fick priset...


Jääävligt irriterande i den stunden, men just nu känns det som skitsamma. Det var ingen världsviktig tävling som jag verkligen behövde vinna. Det enda jag ska använda den tävlingen till är ändå kval till enstjärnig så just nu har det ingen större betydelse för mig eftersom jag får mina kval poäng ändå :)
Grymt nöjd med Chino :) <3

Utrustning

Snart så ska jag på sadel utprovning med Chino för han ska ha en fälttävlans sadel. Har kollat på en hel del intressanta men kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag tycker är snyggast.
Vilken tycker ni mest om?
Självklart väljer jag ju inte den efter vilken som är snyggast utan tar ju den som passar bäst på honom :)
Whitakers         Amerigo        Ordo equester
Mark todd ( är ej sån ljus som den ser ut, utan är helt svart)
Ska även passa på att beställa ett par nya fälttävlans skydd :) Blir antingen från New eller från Eventer, de är bäst!

fan vad jag är dålig..

seriöst jag är nog sämre än sämst på att uppdatera här. Men snart kommer iaf min nya dator och då ska det bli ändring på det hela haha. Annars flyter allting på som vanligt. Chino fortsätter i rätt banor och går bättre än någonsin.
För er som inte vet ska jag snart berätta om hur det gick på tävlingen i söndags, jag var nämligen och tävlade fälttävlan då och även junior DM.
Ska bättra mig på att uppdatera iaf.
Idag har varit en väldigt slapp dag, typ haft engelska och sen historia prov och sen i eftermiddags hade vi bara ridning. Red Karill då ett dressyrpass. Hade inga höga förväntningar då jag hört en hel del om hur den hästen skulle vara, men det gick faktiskt bättre än jag trodde :) Han var riktigt fin i öppnorna! Sjaunja sa till mig att det var kul att se att till och med han kunde gå bra trots att man inte trodde det och jag hade ridit bra så det var ju kul.
Chino fick skrittas en liten tur idag i skogen och jag red tsm med natha & anna. Men skritta vet jag inte om han gjorde så mycket, tycker mest att han stutsade hela tiden, men han har mycket energi och han vet väll inte riktigt hur han ska göra av med allt haha :)NP09D <3

väldigt seg tisdag

Idag är det en väldigt seg dag. Verkligen.. Har haft sh, historia och datakunskap. Bara engelska prov kvar. Och jag var sjuk förra veckan så vet typ inte ens vad vi har prov på, lagom bra lixsom. Men det löser sig nog :)


 Sen så ska vi dra till bamba och käka och därefter drar vi oss till stallet :) Får vi tag på camilla så att vi kan få klippmaskinen så ska vi klippa Chino, Zäzz och Manne idag. Hoppas det. Även om Chino knappt har ngn päls alls så vill jag klippa honom så att han har så tunn päls som möjligt, så får han hellre stå med lite fler täcken på.

Bara skönt för honom att ha lite päls iom att han tränas så mycket som han gör. Klipper hela honom då, dvs kropp, ben & huvud. Jag hatar när de har päls i huvudet och är klippta på kroppen..

Gött med en ny klippt häst till tävlingen i helgen då också :)

Träning

Tränade igår och Chino var riktigt fin :) han lyssnade verkligen och var en pärla. Känns jätte bra inför tävlingen på söndag nu!

Red lite snäva svängar och sånt och fick fan till det riktigt där. Fan vad han kan svänga nu när jag lärt mig att rida honom, helt otroligt. Hoppar bra gör han nu också, så in i helvete. Askul typ. Han ligger på mkt men jag känner ändå att nu kan jag ta tillbaka honom när jag vill och inte som det var i vintras att han typ drog iväg när han ville.

Dressyren känns även skit bra, peppe sa även det att han såg jätte fin ut och att han trodde att vi skulle vinna till helgen. & jag vet att vi har en stor vinst chans ifall jag inte sabbar något i hoppningen. Rider ju DM till helgen o nu rider jag för Dagstorp :)


Skåne nästa helg

Nästa helg är det dags för tävling igen!!!

Åker till tågarpsortens ryttarförening för att rida DM i fälttävlan. Typ taggaad! Så nu ska jag bara lära mig det nya programmet också så att jag inte är helt efter med det!

Åker hem med Chino på lördagen, så passar jag på att klippa primma osså när jag är hemma och sedan åker vi neråt mot lund/landskrona på söndag morgon!

Kommer iaf att rida för Dagstorpsortens Ryttarförening i tågarp, bye bye Laholmsortens Ryttarförening. Eller jag rider för båda klubbarna året ut sen till nästa år får vi se om jag rider för Dagstorp eller Falkenberg, lite beroende på Lag SM laget i fälttävlan :)
   Bild ifrån kalmar =)
TAGGA tävling nu!


dags att uppdatera lite kanske?

Ja, uppdatera var just något som var längesedan jag gjorde haha. Har till största del berott på min dator. Jag råkade ju trampa på min dator så den gick i sönder och jag får inte min nya förrens i oktober. Mamma kom hit med pappas enda laptop i tisdags men det funkar ej för den bara dampar.

Men allt rullar på så fint så. Chino går riktigt riktigt bra nu, fruktansvärt kul för allting funkar exakt som jag vill nu. As nirr.

Dock råkade jag & tiny få vår första prick för ngn vecka sedan. Typ vi blåste fan ingenting ca. 0,64 men vi åkte fast på det ändå. Vi hade iaf trevligt där vi satt hahaha. Strandfesten var den sämsta i historien så vi gick iväg och satte oss o drack på annat ställe ;)

Var inne i halmstad till 4 på natten typ förra helgen och hade det trevligt fastän det var mkt kallt. Vi har faktiskt varit inne i halmstad en hel del den senaste tiden. Jag &  natha var där senast i tisdags och lunchade på resturang och shoppa lite.

RSS 2.0