Tävlingen

Har ju varit dålig uppdatering, dels pga av att min dator är sönder och sen så har jag ju varit i kalmar hela helgen.

Åkte upp till kalmar i lördags förmiddag vid halv 2 och vi var typ där vid 7. Man kan ju säga att det tog GANSKA lång tid att köra. Aja, väl där satte vi in hästarna i boxarna och fixade lite med vatten & foder och så. Sedan så flätade jag Chino eftersom jag inte hunnit det på morgonen.

Åkte tillbaka till tävlings stallet sedan vid typ 23 och gav dem kvällsfoder. Därefter åkte vi direkt till det stället vi skulle bo på under natten. Jätte fint, men vi gick typ och la oss direkt för vi var väldigt trötta ;)

Upp igen vid 06:20 eftersom jag hade start tid 08:18. 06:45 satt vi i bilen på väg till anläggningen. Gav hästarna foder och sedan gick jag hoppbanan. En del linjer, någon vattenmatta och trippelbarr men en bra bana tyckte jag. Sen så var det bara att göra vid Chino. Red fram honom till dressyren och han kändes riktigt bra, lyssnade verkligen och var väldigt lösgjord. Inne på banan gick han som en klocka, missade lite på en galoppfattning för han tog inte den direkt men annars var han jätte fin. I stort sett 7;or igenom hela programmet och några 8;or. Slutade på 48 straff, vilket är kmt bra. För er som inte kan fälttävlans regler om straff så är det ca. 68 %.

Därefter var det bara att sadla om och börja hoppa fram. Först kändes det inte så där jätte bra på framridningen, men helt plötsligt vände det och han kändes riktigt riktigt bra. Hoppade några skutt på framhoppningen och sedan så gick jag in på banan och satte nollan! Fan vad skönt det kändes, verkligen.. Har ju ofta haft ett ner för han är så slarvig när banhoppningen är så låg, men nu satt den!

Fixade chino och gav honom foder. Sen gick jag & kolla resultaten och iom att jag var nolla i hoppningen hade jag ju oförändrade straff och låg som 2:a på resultatet :D Kändes väldigt skönt. Sen så åt vi lite och därefter gick jag terrängbanan. Var lite speciella vägar till vissa hinder men över lag en bra terrängbana :) Var 15 eller 16 språng tror jag. Ganska mycket galopp sträckor. Kändes mycket bra inför terrängen och han var riktigt fin på framhoppningen till terrängen. Kände dock på mig att det skulle bli väldigt mycket "power" i chino för han blir väldigt glad när det är så mycket galopp sträckor :P

Startade terrängen 13;06 och han drog iväg i världens fart och han var så klockren på alla hinder. Men precis som jag sa så var det vääldigt mycket galopp i honom. Låg på som in i helvete, men det är kul för man känner verkligen hur mycket han älskar terrängen. Gick i mål efter en helt perfekt terräng ritt. Var så glad.

Slutade iaf på en 2:a plats och fick även en förfrågan om att rida Lag Sm i fälttävlan nästa år. Så det var super kul! :) Jätte glad. Åkte hem vid 4 tiden och var hemma i stallet vid 9 ungefär.

Avslutade dagen med film & glass med nathis :) <3

HAHAH

jaa, första gången jag stryker, duktigt va! Natha var tvungen att dokumentera händelsen! haha :)


Hoppträning

Hopptränade för Johan idag & det gick toppen :)
Först så red vi typ lite bågar med 4 korta galoppsprång och fick till några riktigt bra språng där när han inte drog och istället hoppade upp sig ordrentligt och bra. Därefter hoppade vi lite linjer och det gjorde han också med bravur. Sen hoppade vi bana typ 2 gånger. Första gången så gick han klockrent, typ blev lite lång till 5:an bara men sånt händer ju.

Sen andra gången så gick han av lite långt till första och jag tappade honom lite till andra så då började jag om från början istället och då fick jag verkligen en kanon runda. Riktigt fin var han då, fick riktigt bra språng och han var väldigt fin och lyssnade på mig så det var riktigt roligt. Fick mycket postiv kritik av johan för den rundan.

Himla kul att komma igång med träningen igen, känns toppen inför fälttävlanen i helgen nu när det gick så bra idag. Får se till att jag sätter en nolla i banhoppningen nu så kommer jag nog placera mig bra och jag kommer få en terrängsadel av mamma om jag sätter nollan i banhoppningen ;) Hon typ mutar mig hahah. De senaste gångerna har jag haft 1 ner i banhoppningen och det har varit ganska irriterande för det är vad som har skillt mig från att vara 1,2 eller 3 till att vara 9,10,11 i resultat listorna. Så nu har hon sagt det här så jag har ju inte direkt något att förlora på det, dåligt vad av henne kanske. haha :)


Kommer uppdatera dåligt

Tror det blir ganska dålig uppdatering den närmaste tiden.. För det första så har jag råkat ta i sönder min datorskärm. Fråga mig helst inte hur för det är något pinsamt.. Sen så åker jag ju upp till kalmar i helgen för att tävla så har ju ingen dator att ta med mig. Men blir nog något inlägg varje dag iaf :) Jag & damcyklen hemma i våras :)

Matöppet

Matöppet måste nog vara den mest värdelösa affären som finns, haha! De har typ bara massa konstiga saker där, tur att de har ridsport iaf!

Efter engelskan åkte jag & nathis in till matöppet och handlade lite mat typ. Sen hade vi ett jävla problem med att hitta josefine så vi kunde lämna tillbaka nycklarna till moppen. Fick gå in i typ alla ettors klassrum, pinsamt. Hittade henne till slut iaf, sen så hittade jag & natha på en rolig sak men vi blev typ på kommna av en lärare. Fast tror inte hon såg vad vi hade gjort iaf .

Nu ska vi nog faktiskt göra lite engelska!

 Jag&Gilbert :)

Onsdag

Typ världens segaste skoldag, jag menar matte B, svenska, engelska prov & historia a? hur kul låter det egentligen? usch och fy, men jag överlevde. Efter skolan träffades en stor del av klassen hos oss och vi typ försökte få tag på lite sponsorer. Fick ihop typ 3 st än så länge iaf :)

Halv 6 gick jag & natha till aulan för att vara med på special idrottsmöte. Det var typ väldigt onödigt.. Kollade 2 filmer, maud & peppe snacka lite och sen snacka vi enskilt med peppe.

Red Chino i ridhuset nu på kvällen tillsammans med natha & frida. Chino var jätte fin, så taggar för träning imorgon :) Ser även framemot att tävla på söndag!! jag & mr. DeNiro.


Kvällen

Red ut med Jeffi idag, egentligen skulle han bara skrittas o travas lite men han hade ganska mycket extra energi så han fick gå lite på banan osså för han bara stutsa rundor haha.

Sen typ chilla vi i stallet, jag mockade till axa och när vi var klara så gick vi hemåt. Det enda jag kan säga om det är ju att nathalie är fan ett psykfall. hahaha! Nej nu får vi se vad som händer :)


FÄLTTÄVLAN <3

Det blir tävling till helgen!!! :D Åker upp till kalmar lördag kväll, sen så är det fälttävlan för hela slanten på söndag! taggad!

Blåsigt

Blåsigt här nere i halmstad nu, mycket blåsigt..

Har haft världens segaste dag med SH, Historia & nu ska vi ha SH igen och sedan svenska. Sen så är det inte så mycket mer som händer idag än att plugga lite inför engelska provet imorgon och så stallet så klart.

Igår fick chino endast lite motion iom att det var sånt fruktansvärt ösregn ute. Jag & Nathis tog istället en chill kväll i stallet och bara myste med dem. Så idag får han nog gå en lite längre stund, fast ute i skogen. Kommer dock endast skritta & trava och kanske galoppera lite. Men iom att de blir så ansträngda när de går fälttävlan brukar jag låta dem ta det lungt 2-3 dagar efter. Men de får ALLTID någon slags motion, aldrig vila.. Chino är dock i så pass bra kondition så han påverkas knappt av att gå en fälttävlan men jag vill ändå att han tar det lungt så han inte överansträngs, viktigt att kunna känna av det dära.

Resten av veckan ser ut som så att jag rider nog ett lättare dressyrpass imorgon, hoppträning för lundin på torsdag, fredag får han galoppera lite ute i skogen eller något, lördag lättare dressyr pass & på söndag blir det ev. tävling i kalmar. Fälttävlan såklart! :)

 Jag & finaste bonaire <3

Dålig uppdatering.

Sorry för den dåliga uppdateringen.. men vi åkte faktiskt till tävlingen 6 igår och kom hem typ 8/9 tiden eller ngt.

men för er som undrar så gick tävlingen MYCKET bra :D Chino är verkligen den bästa som finns, vilken häst va. Red dressyren typ runt 9, han kändes riktigt bra faktiskt. Lite slarv på ena galoppfattningen men annars kanoners. Fick 67%, vilket gjorde att jag låg på 50,1 straff. Super!

Därefter red jag banhoppningen i totalt ösregn.. hm inte kul. Men det bryr sig inte Chino om. Han var iaf jätte fin där också och hoppa bra, dock så låg han på rätt mycket och han är ju väldigt storgalopperad så han fick det tajt i kombinationen som redan var tajt innan. Så då fick vi ett ner ut. Men skitsamma typ, huvudsaken i de låga klasserna är att det känns bra och det gjorde det.

Klockan var typ kvart över 10 när jag var klar med dressyren och hoppningen & jag hade en starttid i terrängen klockan 17:18. kul va? aja, vi hade iaf bokat stallplats i tävlingsstallet till Chino så att han slapp stå i transporten så himla länge. Gick terrängbanan som låg typ helt under vatten nästan, vatten hindret hade ett djup på lite över 60 cm.. Det blir ganska stort motstånd när man kommer i hög fart. Så då gäller det att man har en galopp där man tjänar lite tid så att man sedan kan använda de extra sekunderna vid vattenhindret och rida på lite långsammare.

Typ kollade banhoppningen och sen kolla vi någon ponny klass i terrängen. Typ vid 16:10 tog vi ut Chino och började fixa honom inför terrängen. Började typ värma honom 16:50. Kul att framhoppningen bestod av 40 cm djup lera enbart bara haha. Chino blev väldigt taggad sen när han kom bort till startfållan och stod mer på 2 ben än 4.

Väl ute på terrängbanan kändes det så jävla bra så ni anar inte asså. han är grym. seriöst, precis så som det ska vara. Alla 17 språng var heelt klockrena! Underbar han är <3

Slutade på en 9 plats och det var över 50 starter så jag är nöjd. Dock lite irriterande att jag fick 4 straff från hoppningen pga av ett ner, för hade jag inte haft de 4 straffen hade jag haft 50,1 straff istället för 54,1 och isf hade jag kommit 2a ;) Men men, det är bara att träna vidare tills nästa tävling :)

(:

haha, jag & frida var ute på äventyr inatt. Helt klockrent, helt enkelt bäst! Aja blev en sen kväll, jag & natha sov till 1 och sen blev vi väckta vilket gjorde att vi inte gick och la oss förrens vid 4 igen. Satt & snacka massa och massa mysigt.

Idag blir det till att packa en massa, rida och förbereda och allt sånt. Chino ska knoppas, tvättas, flätas och lindas. och ridas. Sen ska jag rida lilla zäzz också idag och så putsa en jävla massa. Imorgon är det ju tävling, SÅ taggad va :D

Sen får vi se vad som händer ikväll, något skojigt händer det säkert som vanligt :) Natha & tiny har precis åkt till göteborg men natha kommer tillbaka ikväll och tiny imorgon.


Äntligen helg.

Igår gick chino riktigt bra. Fick exat det tryck och tramp jag vill känna i dressyren på honom och rätt form! Perfekt helt enkelt. Kändes verkligen bra inför tävlingen på söndag :)) längtar så mycket nu. Startar dressyren 09:24 på söndag, håll tummarna då :) sen hoppningen borde jag ha startat innan 10 och terrängen går ju senare på dagen.

Denna dagen har i stort sett bara varit helt meningslös. Jag & natha gick och käkade frukost som vanligt vid halv 8 och sen så började vi första lektionen med redovisning i aulan. Det gick bra. Sen så hade vi svenska som vi inte behövde vara på och efter lunch hade jag matte.. Matte b.. Vad kan jag säga om matte, jag och matte går helt enkelt inte ihop. Fyfan jag blir typ deprimerad av det :(

Jag&natha städade o fixade lite på vårt rum så det blev riktigt mysigt. Därefter fick vi låna josefines moppe och åkte till matöppet först och därefter till granngården för jag skulle köpa glucosamin. Men istället blev det skimmelshampoo och broddgängare.

Sen skritta jag & Natha ut i världens ösregn, snacka om att vi var blöta sen eller? Jag&Colour your dash i sommras <3


Nathalie i ett nötskal, igen..

Natha: Fan jag hatar denna jävla datorn
Natha: Seriööst!!!
Natha: Fan vad arg jag blir..

Tyst i någon minut

Natha: Gillar inte du ost? :)

hahahahahah seriöst trodde fan jag hörde fel, men nej hon hade frågat om jag gillade ost. Ingen hann säga något innan vi båda låg i sängen och skratta väldigt mycket! ;)


Diktatur.

Sitter i datasalen i skolan och vi har precis gjort klart vårt arbete om irans diktatur. Skönt att vara klar med det nu så man kan chilla resten av lektionen ;)

Imorse blev det upp tidigt, väckte tiny&frida och sen gick vi till stallet och släppte ut hästarna. Det gick fort så vi hann till och med äta frukost innan skolan började. Hemsk skoldag, 3 timmar engelska & 3 timmar sh. Aja, bara en lektion kvar nu när denna är slut.


idrott.

Haft typ chill dag i skolan med först engelska och sedan samhällskunskap. Därefter lunch och sen så hade vi kunskapstorget vilket betyder ingen lektion så vi var hemma & chilla.
Sen typ vid 20 i 3 så hade vi idrott. Sprang typ slingan i skogen på 2 km och det gick finfint. Har faktiskt ganska bra kondition nu och tyckte inte alls det var jobbigt utan det var bara att springa på :)

Därefter lagade jag, tiny & natha mat. Duktiga var vi och diskade allt i köket också. Nu när vi har diskmaskin så får vi ju faktiskt se till att köpa diskmedel så att vi kan använda den också, haha.

I stallet var det lungt och skönt. Jag, natha&frida skulle rida ut en sväng men chino & zäzz tyckte mer att vi skulle skutta fram. När vi red den sista biten hade de gått rätt lungt och chino skrittade lite längre fram. Så typ hörde han zäzz komma skuttandes där bak och då jävlar var han i luften snabbt va, han har verkligen en sån jävla tävlings skalle. Ska alltid vara först, bäst & vackrast. Och han vet om att han är bra. Aja han fick ju dampet och där kom vi i full fart in på stallplan haha. Fläta & lindade honom och fodrade, sen stack vi hemåt :)

Har haft en mysig kväll framför tv'n med de underbaraste och känner mig riktigt glad över att vara här nu igen <3


Natha är smart..

Natha: Hallå vad skulle hända om 6 månader??
Jag: Hon skulle typ sälja hästen eller låna ut den..

Bla bla bla bla

Natha: Men Hallå?? Vad skulle hända om 6 månader?
jag: men jag sa ju det??
Natha: gjorde du?

hahahahahah bra jobbat nathis ;)

Reegn

Skolan gick snabbt idag. Känns som att dagen typ regnat bort bara. På eftermiddagen hade vi stall så vi skulle  börja sätta igång hästarna och jag red fairytale. Inte lika hemskt som jag förväntat mig haha, men hon gick bra.

Sen så pratade jag med peppe om specialidrotten för vi har snackat med skolan om att vi tycker att specialidrotten är väldigt oorganiserad då det är så stor nivåskillnad på de som rider i grupperna och en del till. Så det skulle tydligen bli ändring på det nu. Bra tycker jag.

Därefter fick vi skjuts till skolan av palle och vi typ chilla ett tag innan vi käka. Fick skjuts till stallet sen också, nice.

Chino fick gå lite i ridhuset idag för vädret var ju inte direkt med oss. Han gick bra och red mycket mjukgörande&galoppombyte. Därefter typ fick han bada lite och såklart fläta svansen & linda benen. Täcke på och sen in i boxen ;) Sen chilla jag & natha lite i stallet och fixade prinzess som blev så fin så.

Sen hade vi faktiskt CYKEL så jag cykla och natha åkte ;) jag är faktiskt rätt bra på att cykla, eller vad säger du natha? ;) Vi tog några äpplen från en trädgård på vägen hem som smaka skit. Usch, haha. söta lilla natha första dagen när vi börja på plönninge 09 :) <3

Fälttävlan

Nu är jag VERKLIGEN sugen på att terrängträna, har typ inte terrängtränat sen efter när jag var och tävlade fälttävlan sist.. Skulle ju iväg och träna veckan innan jag åkte hit, men så blev inte läget pga allt dåligt väder. Skulle åkt till stranden med min tränare och ridit osså men det blev inte heller av.

Nu är man i alla fall tillbaka på skolan så får vi se hur det blir med terrängträningen här. Den har ju inte varit den bästa hittills iaf. Sen ska jag börja träna hoppning för Johan Lundin nu igen varje torsdag. Aja, tagga nästa fälttävlans tävling nu iaf :) grymt laddad. Sen så har jag kvar tågarp & gärds och så får vi se om vi ev. åker till danmark i oktober på fälttävlan också :)


första skoldagen

jaa vilken dag det har varit. Inte taggad på att gå i skolan men härligt att vara här iaf. Har bara haft mentorstid samt typ en cp engelska lektion idag.. Där läraren fick anfall pga av att vi inte hade pennor med oss. seriöst, chilla.. det är faktiskt första dagen..

Sen vid 5 tiden stack vi till matsalen och käka kvällsmat. Stack till stallet lite senare. Jag & nathis skulle skritta ut en sväng och det gick ju som det alltid går när man rider ut på våra två hästar tillsammans, galet! haha. Red chino lite kort tid inne på banan sen och han var jätte fin så han behövde inte gå så länge idag. Jag&natha kvällsfodrade och sen började vi gå hemmåt.

Efter att vi alla dushat typ hade vi det lite mysigt på tinys rum och sen så drack vi te och nu är vi trötta.. Har varit en bra dag tycker jag allt :)

skoolan..

Blev mycket mysig kväll igår, idag vaknade jag upp på mitt&nathas rum brevid min älskade nathalie <3 Kändes väldigt härligt. Därefter tog vi oss en promenad till stallet för att släppa ut zäzz. Chino får stå inne för han får inte gå ute så länge iom att han inte gått på gräs sen i maj typ. Får ta ut han lite i eftermiddag och låta honom beta lite. Typ natha fixade zäzz & jag lindade om Chino.

Nu har vi precis ätit en mysig frukost vid tvn och ska strax göra oss i ordning för skolan :)


tillbaka till halmstad

Tillbaka i halmstad nu. Nu när jag väl är här känns det bra. Vi bor fett nice. Seriöst, vi har ett eget hus!! Bor med de bästa; Nathalie, Tiny & Frida! Jag & natha har fått ett stoort dubbelrum som vi nu håller på att inreda, fast det fick bli en liten paus för vi orkade inte fixa så länge haha :) Vi har även varit så pass duktiga att vi installerat mitt Wii och spelat lite ;)

Kändes så fruktansvärt underbart att träffa mina underbara brudar idag, fy vad jag har saknat dem! De betyder så fruktansvärt mycket för mig <3 Blir väll myskväll idag :D

Chino står brevid sin lilla prinzess nu och har det bra :) Dåligt är dock att vi har fått så många 1;or i stallet.. jaja,det kommer väll bli bra det med!

:)

Är inte Alva för söt va. I förrigår när Alva skulle ta ut min häst ur boxen & ställa han i gången så stod jag & pratade med Sven-inge om lite allt möjligt. Så frågade Sven-inge ifall min pappa hade åkt tillbaka till jobbet i afrika ännu, när jag sa att han åkte för en vecka sen sa Sven-inge något i stil med; jaa, det är ju tufft när han är borta så länge men ni är ju förberedda på det.

Då lägger Alva världens sötaste kommentar;
- Men pappa, hon har ju alltid oss! Mig, dig, viggo & alla i familjen.

Sven-inge bara jaa det är klart. Alva är för söt :)
Alva, viggo&flingan :)

=(

Denna sommaren har gått för snabbt, den har verkligen varit världsbäst.
Det enda som saknats har varit nathalie. Vill inte sommarlovet redan ska vara slut.. Har helt enkelt haft det för bra.. Men allt det bra har ju ett slut och så även detta. Nu ska jag fortsätta att packa och sen så lastar vi hästen & åker 70 km ifrån stall kuskahus. Men dont't worry, i will be back ;)


hoppning

Chino gick jättebra idag, hoppade inte så högt, mest så vi fick till några bra språng på en liten bana och så att han fick göra något skoj. Självklart hoppade han hus, allt funkar väldigt bra nu. Vi känner varandra utan & innan.

Amanda hjälpte mig med att höja hinder och fixa avstånd, tack så mycket :) Mamma däremot var ju bara jobbig som vanligt ska hon säga emot mig hur högt och brett och allt som jag ska hoppa -.- Men efter att jag skällt lite på henne och sa att det var min häst och jag gör som jag vill med honom så fick jag i alla fall min vilja igenom :)

Avslutade med en liten bana där kombinationen låg på ca. 130 och det känns så himla lätt på honom. Inga höjder är något problem med honom. 150 känns litet och hoppa med honom. Fattar ni? vilken häst..

Hann inte ägna så mycket tid åt honom idag dock, lite dåligt samvete för jag hann inte det igår heller =( då pussa jag bara på honom för alva ryktade, flätade & lindade honom. Men de kommande dagarna får jag väll pyssla om honom desto mer :)

Sista dagen hemma

Usch vilken dag. Har bara packat, packat och återigen packat. Däremellan har jag dock hunnit med att hoppa Chino. Eftersom det ösregnade så var det ju ridhuset som gällde, fast det hade det ju varit i vilket fall som helst iom att hindrena alltid står framme där ;)

Känns lite sorgligt att åka tillbaka till skolan nu. Har varit världens mest underbara sommar med underbara personer. Mycket hästar, men det blir det aldrig för mycket av! Ju mer ju bättre!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0