Tänkvärt

Skulle vilja påstå att Tyskland just har köpt tillbaka sin första plats i världsrankingen i dressyr. För det var väl de som var meningen med att köpa Totilas?

För de senaste 50 åren har tyskland varit de land som dominerar världsdressyren, men under de 10 senaste åren har Hollands dressyrteam börjat komma ikapp Tyskland. Och sedan 2 år tillbaka har Edward Gal & Totilas visat dressyrresultat som världen aldrig någonsin har fått se innan och holländarna har gång på gång slagit tyskarna, tillexempel vid Europa Mästerskapen och Världs Mästerskapen.



Och nu är Tyskarna ganska desperata för att ta sig tillbaka till första platsen. Och vad ska man göra för att uppnå det? Jo självklart, köpa totilas och fixa en duktig ryttare till honom. På detta viset får inte tyskarna bara världens bästa häst utan de ser även till att Holländarna blir utan sitt bästa ekipage.

Ska bli väldigt intressant att se Totilas nu med sin nya ryttare, de har många förväntningar att leva upp till, för kan detta ekipage verkligen bli bättre än Edward Gal & Totilas? Kommer hans nya ryttare kunna göra denna fantastiska grand-prix häst till en ännu bättre GP häst?


Jag tycker att ifall Totilas fortsätter som en världsrekord häst, så har nog dressyrvärlden en hel del tänkande att gå igenom, för vill de verkligen vara den enda häst sporten där man kan köpa sig till guldmedaljen? Då kommer ju dressyrsporten bli en sport där man tävlar om vem som har mest pengar, inte vem som är duktigast. Det är bara att köpa en färdig häst för mycket pengar.


Jag tror det är väldigt många som hade kunnat fortsätta tävla Totilas nu med bra resultat, men det är nog VÄLDIGT få ryttare som hade kunnat ta honom till den nivå han är på nu. Tror även att det har funnits hur många hästar som helst som har samma kapacitet som totilas, men som inte haft den där "magiska" ryttaren som har kunnat ta fram de ur dom. Så det är nog mer samspelet Gal-Totilas vi ska ge en stor hyllning än totilas talang. För hade han inte fått rätt ryttare hade han nog inte varit där han är idag.

 

 



Tycker att det är ganska tråkigt att de är så desperata så de verkligen köper tillbaka sin första plats, vad tycker ni om detta och har ni samma tankar som mig eller tänker ni på ett annat sätt?



Kommentarer
Postat av: Jelliefish

så tänkte jag också, tills jag såg en uppvisning med totilas och den nya ryttaren. Dom red ett kür-program och det var ingen trevlig syn. Totilas ser mer ut som en cirkushäst än den magiska dressyrhäst han var under Gal. Det är liksom bara bensprattel i fram och ingenting i bak. Jag grät av förtvivlan under travökningarna..typ. Men det är ju å andra sidan kul för sporten att det blir lite konkurrens i världstoppen igen.

För övrigt tycker jag din blogg är asbra Weber! Fortsätt så! :)

2011-02-22 @ 20:55:00
Postat av: Isabelle Weber

Usch, det är Gal & Totilas, verkligen. Nog inget som någonsin kommer slå dem två tsm!



Tack så jätte mycket :D

2011-02-22 @ 22:24:21
URL: http://bellaweber.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0