Ponny mätning

Sjukt diskuterat ämne, fattar inte varför det finns så mycket att diskutera om det? Är din ponny 141 cm då är den de och då är den fan en d-ponny och inte c-ponny. Ge fan i att mäta ner den då. Tycker jag.

Men många andra tycker ju att de ska mätas ner så att de har någon chans att ta placeringar i klasser och så vidare för det skulle dem inte kunna om de var i sin egen klass. och såklart för att de blir mer värda.

Tycker dock de är sjukt fel, för är den inte inom de måtten som är angivna så är det inte meningen att den ska vara inom en annan kategori. Sjukt fusk. Varför skulle inte en ponny på 142 cm kunna vinna lika mycket som en ponny på 147 cm ? Det hela handlar om 5 centimeter.. Seriöst talat lixsom. Kolla in storhäst klasserna lixsom, där finns de hästar på 160 som alltid vinner över hästar på 175, de är 15 cm. Höjden på hästen har ju fan ingen betydelse utan det är hästens kapcitet och spänstighet samt vilja vi snackar om här.

En liten häst har dessutom också lättare för sig då den är ofta mer smidig och lättare att vända på liten yta, det är väl inte helt fel att kunna ta till i omhoppningen?

Jag har själv haft en liten ponny på 142 cm och det har aldrig funnits en tanke på att mäta ner henne. Hon hade så grym teknik, spänst och kapacitet så de kvittade hur höga hinder du ställde framför den hästen så kunde hon hoppa dem ändå. Hade hon inte varit så lätt stressad lovar jag att hon lätt hade varit en av de bästa ponnyerna i landet nu för hon hade en talang få förunnat. Hon kunde hoppa hus, hon hoppade högre än sig själv.

Dessutom så hoppar de flesta hästarna bättre på stora hinder så då tycker jag att de kan lika gärna vara kvar i sin egen kategori. Och nu sen den nya reglen ang. ponny mätning har kommit så blir det ju faktiskt fler och fler som köper de lite mindre ponnyerna iom att det inte är ngn som vill köpa en maxad d-ponny på 148 för att sen åka fast på mät kontroll där de visar sig att hästen är 150 och den inte längre får tävla som ponny. Tycker att de är bra att de har tagit till mät kontrollerna så att de ponnyerna som inte har i de olika kategorierna att göra åker ut!


Kommentarer
Postat av: alex-xelaaa.blogg.se

Håller med dig, till 100%!

2011-03-10 @ 21:57:47
URL: http://xelaaa.blogg.se/
Postat av: ebba bloppis på bloggen

håller med dig till hundra!!! Så jävla störande när man ser en "dponny" på 152 cm och de blånekar att den är för hög liksom.. åker till en hovslagare för att skära ner hovarna några millimeter extra osv osv.. SUCK! Liksom, din häst kommer inte vara bättra för att den är 3 cm högre än de andra.. gah blir galen på vissa människor som mäter ner ponnysarna och sen tycker att det är okej..

2011-03-17 @ 17:06:12
URL: http://brejjk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0