Kentucky update.

Efter bra dressyrstraff (alla under 50, lindbäck med 39!! ( ind. 6 plats) ) gick sveriges fälttävlanslag ut i terrängen på en 3;e plats men allt gick ju inte som väntat i terrängen. Niklas Jonsson var felfri men fick 4 straff för att han inte höll optimaltiden. Detta var ju skit bra med tanke på att det var hans första stora mästerskap.
Niklas Jonsson & First lady vattenhinder.
Algotsson bröt på hinder 5 efter att ha fått några stopp på vattenhindret. Det var det nog ingen som förväntat sig för bullen stannar ju aldrig i terrängen, han är ju alltid klockren. Men färgen på vattnet är antagligen det som fått honom att tveka. Hemskt tråkigt, bullen är 20 år still going strong.
Lindbäck, den bästa av dem alla skulle jag säga, fick ett tråkigt stopp på hinder 24.. Niklas var fruktansvärt besviken på sig själv och menade att han ridit för snabbt och hade fått för dålig väg till hindret och mister pooh hade ej fått plats till avhopp. Tråkigt, men det var en utomstående terrängritt han gjorde. Hindret måste hoppas snett redan från början för att komma rätt in på hinder 24 som ni ser står lite snett framför.
sist ut i laget hade vi Katrin norling på pandora emm. Olyckligt nog ramlade hon av vid hinder nummer 8. Hon skadade sitt knä och fick därför åka till sjukhuset för att röntgas. Hästen skadade sig även, om så milt med en blödning i vänstra bogen och skrapsår. De fick ett dåligt språng på hinder nummer 8 och i landningen tappade hästen balansen och det var då katrin föll av.
8a. 8bc
Eftersom att vi hade två uteslutningar är där med svenska laget ute ur medaljchansen. Terrängbanan var svår och ställde mycket frågor till våra ryttare men jag tycker att de klarade det ganska bra ändå. Tillexempel så är ett stopp på en sådan här terränbana inte något som är oförståeligt men det är jävligt tråkigt att det blev så för niklas när han hade all chans att kunna ta sig runt felfritt och ha en medaljchans. Men det hade kunnat vara värre, av 79 ekipage hade vi hela 19 som blev uteslutna... Det förklarar svårigheten lite grann.

Inför det slutavgörande banhoppningen har vi dessa lag i toppen :
1.) Storbrittanien 139,4 straff
2.) USA 143,3 straff
3.) Kanada 147,5 straff
4.) Nya Zeeland 150,8
5.) Tyskland 192,7
6.) Irland 198,5 straff

och individuellt har vi :

1.) Michael Jung, Tyskland, La Biosthetique-Sam FBW 33,0 straff. ( helt otroliga straff )
2.) William Fox-Pitt, Storbritannien, Cool Mountain 42,0
3.) Rebecca Holder, USA, Courageous Comet 42,5

Bäste svensk ligger på 17;e plats. Om ni kollar på 2:an straff individuellt så ser ni att han har 42 straff. Hade lindbäck hållt nollan igenom hela terrängbanan hade han nu legat på en 2.a plats. Men allt går inte alltid som man tänkt sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0